Tehnologia de recoltare a porumbului pentru siloz

Trimis la data: 2013-06-05 Materia: Agronomie Nivel: Liceu Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: vladysymo Dimensiune: 164kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Am incercat sa argumentez ideile exprimate in acest proiect pe principiul ca orice elev care a parcurs constiincios toate modulele din cei 4 ani de liceu este in masura sa puna in practica notiunile studiate.
In clasa a IX-a, eram priviti intr-un anume fel de cei de la informatica. Dupa 4 ani de liceu si dupa schimbarile la nivel mondial - agricultura, incet dar sigur a castigat teren, ba, mai mult a devenit prioritate, de fapt reprezint domeniul care furnizeaza materia prima - hrana oamenilor si animalelor, acestea din urma reprezinta la randul lor materie prima pentru procesarea preparatelor alimentare sau pentru industrie (textila si pielarie).

Argumentarea reprezinta toate cele prezentate mai sus, importanta sectorului agricol dar si dragostea mea pentru acest domeniu curat, benefic si oportun. Pe parcursul anilor de liceu am asistat si participat efectiv la o imbinare echilibrata intre continuturile teoretice cu cele practice care au intregit cultura generala, profesionala avand un profund caracter interdisciplinar si practic aplicativ. Continuturile prezentate au pus accentul in mod deosebit pe educatia pentru calitate care prezinta o importanta colosala in acest domeniu: igiena laptelui, a carnii, legume, fructe, etc.

O atentie deosebita a fost acordata formarii spiritului de initiativa, de cooperare si asumare a responsabilitatilor.
Pentru a defini locul, rolul si aportul agriculturii in cadrul economiei nationale prezint, succint, concepte ale unor personalitati de exceptie ale culturii si stiintei romanesti, din trecut, ca si din prezent. Este vorba de dr. G.K. Constantinescu, fost profesor de hootehnie la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti, intemeietorul stiintei si practicii zootehniei moderne din Romania.
Prof. Virgil Madgearu, fost ministru al Agriculturii si Domeniilor din Romania, remarcabila figura a stiintelor economice din tara si strainatate.

Prof. dr. ing. Gheorghe Ionescu Sisesti, fost ministru al Agriculturii si Domeniilor, ctitorul Institutului de Cercetari Agronomice din Romania, inegalabil dascal in cadrul invatamantului superior agronomic.
Academician prof. dr. Stefan M. Milcu, presedintele Academiei de Stiinte medicale, om de stiinta si cultura cu o larga si meritata recunoastere pe plan intern si in strainatate.
As dori sa subliniez excelenta colaborare cu profesorii mei care m-au determinat sa imbratisez aceasta profesie.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.