Tehnologii de executare a lucrarilor de inginerie a mediului

Trimis la data: 2013-02-15 Materia: Biologie Nivel: Facultate Pagini: 28 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: euronimus Dimensiune: 1949kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Metodologia de elaborare a raportului de amplasament trebuie sa permita culegerea unei cantitati adecvate de date, dar acest cadru este suficient de flexibil pentru a permite titularului sa intrerupa procesul de colectare a informatiilor in momentul in care acestea sunt suficiente. Aceasta inseamna deci, ca nu intotdeauna va fi necesara completarea tuturor fazelor acestui proces. O fisa de decizie realizata la sfarsitul fiecarei faze ajuta solicitantul sa stabileasca daca a cules suficiente informatii.Cadrul pentru culegerea datelor este impartit in trei faze - Faza 1a, Faza 1b si Faza 2 - fiecare dezvoltand activitatea desfasurata in faza anterioara.

Obiectivul raportului asupra conditiilor initiale
Obiectivul raportului asupra conditiilor initiale este acela de a prezenta in detaliu starea amplasamentului pe care se propune stabilirea unei instalatii in momentul solicitarii unei autorizatie integrata. Acest raport constituie punctul initial, de referinta fata de care se poate evalua posibila deteriorare a terenului. Scopul raportului ce insoteste solicitarea de inchidere a activitatii este de a stabili starea amplasamentului in momentul incetarii activitatii instalatiei si de a prezenta eventualul necesar de lucrari pentru refacere a amplasamentului, daca este cazul.
Aspecte care trebuie considerate la culegerea de date pentru raportul privind starea initiala a amplasamentului

Modalitatile in care se poate realiza impartirea amplasamentului in zone/suprafete.Utilizarea informatiilor mai vechi pentru depistarea zonelor potential contaminate.Propunerea unui model de functionare a instalatiei care sa identifice zonele potential expuse poluarii ulterioare.Amplasarea si Inregistrarea corecta a punctelor de prelevare a probelor pentru a se putea folosi din nou, in raportul de inchidere, daca este cazul.Potentialul de extindere orizontala si verticala a poluarii.

Inregistrarea tehnicilor de analiza a probelor utilizate pentru a se asigura intelegerea si documentarea completa a limitelor, acuratetei, preciziei etc. acestora.Asigurarea prelevarii corecte de probe reprezentative de sol, aer si apa.Utilizarea calitatii apelor subterane ca indicator potential pentru calitatea solului.Modul in care solicitantul se asigura ca se poate realiza o comparatie intre starea initiala si cea de la incetarea activitatii.

Informatii necesare
Desi este posibil sa se obtina foarte putine informatii pentru fiecare faza, exista un nivel minim rezonabil de informatii care, daca nu este atins, incertitudinea privind conditiile initiale ar depasi pragul acceptabilitatii. Solicitantii trebuie deci sa stabileasca ce cantitate si ce tip de informatii trebuie culese, avand in vedere:necesitatea descrierii conditiilor initiale ale amplasamentului;faptul ca orice fel de poluare descoperita in timpul sau la incetarea activitatilor si care nu a fost identificata anterior poate fi atribuita functionarii instalatiei.

Aspectele esentiale:tipurile de poluanti ce ar putea proveni din activitati anterioare, comportamentul acestora si variatia preconizata a concentratiei in spatiu si timp, pentru tipurile de substante ce ar putea fi utilizate in fiecare activitate de pe amplasament;caracteristicile amplasamentului ce ar putea afecta comportamentul, variatiile de concentratie si modul in care poluarea l-ar putea degrada;consecintele posibile in caz ca nu sunt culese informatii suficiente;costurile si raspunderile suplimentare ce ar putea fi suportate in timpul sau la incetarea activitatii, in caz ca poluarea existenta nu a fost identificata inaintea intrarii in functiune.

Descrierea si prezentrea conditiilor initiale
Titularul de activitate trebuie sa caute sa gaseasca cea mai buna modalitate de a prezenta rezultatele investigatiilor, fie ca este vorba de documentatie sau/si studii de teren. Datorita cantitatii de date ce ar putea fi culese, este util ca acestea sa fie analizate si interpretate prin utilizarea unor instrumente statistice simple ca de exemplu suma si deviatia standard sau reprezentari grafice. Aceste tehnici pot fi utilizate pentru a descrie "pachetul" de date existente, mai curand decat datele brute.

Ar fi de asemenea utila prezentarea datelor pe fiecare zona in care a fost impartit amplasamentul in scopul desfasurarii investigatiilor, astfel descriindu-se conditii initiale diferite pentru fiecare zona a amplasamentului.Daca datele sunt descrise utilizand valorile medii si deviatia standard, se poate verifica si daca rezultatul obtinut pentru o proba poate fi considerat ca apartinand aceleiasi populatii. Acest test poate fi util si pentru compararea datelor la incetarea activitatii cu conditiile observate in momentul autorizarii integratarii.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.