Telefonul

Trimis la data: 2006-01-15
Materia: Diverse
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 7.88 / 10
Downloads: 5127
Autor: Diana Ionescu
Dimensiune: 32kb
Voturi: 383
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"Telefonul"
Profesorul de fizica si chimie Joham Reiss este cel care a inventat a acest extraordinar mijloc de comnunicatie telefonul.La baza inventiei sale a stat explicarea acelor fenomene care iau parte la producerea auzului in urechea omeneasca.
"Telefonul"
"Telefonul"

Profesor la scoala Friedrichsodorf,Joham Reiss si-a dedicat intreaga activitate cercetarilor stiintifice,realizarii unei ”urechi mecanice”capabile sa capteze undele sonore si care,printr-un dispozitiv anume,sa le trans- forme in unde electrice.

"Telefonul"
”Urechea mecanica”o data realizatacorespondea cu aceea parte in care vorbim.Tot Reiss a fost cel care a realizat si pro-blema receptorului.El a construit un dispozitiv care reda glasul omu-lui.Astfel a luat nastere primul telefon.Valoarea telefonului, subestimata de societatea vremii sale,avea sa fie inteleasa abia in anul 1863.

"Telefonul"
Creatorul telefonului se va stinge insa din viata la numai 40 de ani,fara sa fi avut ocazia de a se bucura de succesul inventiei sale.Reiss nu s-a gandit niciodata sa-si breveteze inventia.Primul sau telefon,lasat scolii din Friedrichsodorf,a fost daruit apoi Muzeului Postei Germen un-de este pastrat si astazi.

"Telefonul"
Aparitia primului telefon modern este strans legata de numele lui Bell Graham nascut la Ediburg(Anglia).Profesor la o scoala de surdo-muti Bell Graham si-a dedicat timpul,ani la rand gasirii unei metode care sa permita comunicarea intre bietii surdo-muti si celalalti.

"Telefonul"
Direct interesat de tot ceea ce viza descoperirile cu auzul si cu functio- narea ”urechii Graham Bell”a luat constiinta de experintele lui Joham Re-iss din Germania.Continuand cercetarile pentru perfectionarea telefonului inventat de Reiss si incredintat ca telefon obtinut functiona mult mai bine, el a solicitat un brevet de initiere in anul 1876.

Telefonul a fost introdus in Germania la 12 noembrie 1877,servind mai intai serviciilor interioare ale Postei.In timpul,telefonului lui Bell se va raspandi in intereaga lume,apro- piindu-i pe oameni,aflati la o oricat de mare departare unii de ceilalti.

Din anul 1877,telefonul a continuat si continua si astazi sa fie perfecti-onat.

Ani,de-a randul utilizarea cabinei telefonice era singurul mod de a telefona din afara locuintei.In prezent cu ajutorul telefonului mobil poti te- lefona de pe strada,din tren,etc.

Pana nu de mult,folosirea cabinei telefonice era singurul mod de a tele- fona din afara casei.Astazi,putem telefona di masina,din avion,de pe strada cu ajutorul telefoanelor mobile.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.