Temele politice

Trimis la data: 2014-11-26
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.94 / 10
Downloads: 0
Autor: Emil_L
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Temele politice interne, sunt tratate de catre Ion Iliescu foarte putin in comparatie cu cele doua ziare care in luna august se apropie de 50% in luna august, precum si in luna iulie, dupa cum se poate vedea si in graficul 1. In ceea ce priveste luna septembrie si octombrie doar Romania Libera are ca principala tema politica interna, in timp ce Presedintia si Cronica Romana au un nivel scazut de interes pentru viata politica romaneasca.
Chiar daca in procentaj, pentru luna octombrie, perioada in care a avut loc si Referendumul pentru Constitutie, Romania Libera are ca subiect temele politice interne, cu un numar efectiv de 47 de teme, si celelalte doua au un numar efectiv de teme, respectiv, 26 pentru Presedintie si 24 pentru Cronica Romana, dupa cum poate fi vazut in tabelul 1.

Spre deosebire de politica interna care este tratata indeosebi de catre ziare, politica externa este o tema foarte frecventata de catre Ion Iliescu in discursurile acestuia. Astfel, dupa cum se poate vedea si in graficul 2, Presedintele are un procentaj de peste 50%, in timp ce Romania Libera si Cronica Romana au aproximativ intre 20% si 30%. Numarul efectiv de teme politice externe pentru Ion Iliescu este cel mai mare in luna octombrie. Acesta face referiri sau are discursuri axate pe politica externa a Romanie de 47 de ori.

Economia interna cat si cea externa sunt teme ce apar de cele mai multe ori la Presedintele Romaniei. Cele doua ziare trateaza foarte putin problemele economice ce implica si pe Seful Statului. Singura luna in care Romania Libera si Cronica Romana au ca frecventa marita tema politicii interne este octombrie.

Tema sociala este dezbatuta de catre Presedinte cu un nivel ridicat in lunile septembrie, octombrie. Aceeasi tema se regaseste in alocutiuni mai putin in luna august si iulie. Romania Libera trateaza tema sociala constant in primele trei luni, iar in a patra sufera o scadere. Cronica Romana nu acorda un interes foarte mare temelor sociale dezbatute de Presedinte, constant in lunile iulie, august, incepand apoi sa scada treptat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.