Tendinte actuale in invatamintul artistic

Trimis la data: 2018-12-16
Materia: Arte plastice
Nivel: Facultate
Pagini: 24
Nota: 9.00 / 10
Downloads: 1
Autor: djko
Dimensiune: 5002kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cuprins

Introducere 1
Arta foto 2
Pictura digitala 4
Grafica vectoriala 7
Modelarea digitala 9
Realitatea augmentata 11
Realitatea virtuala 13
Animatia 15
Concluzie 20
Bibliografie 21
Introducere
Educatia artelor in scoli, de la fondarea institutiei de invatamint era o parte componenta a curriculumului, pe linga literatura, scriere si matematica.
Importanta acesteia pentru dezvoltarea personalitatii a fost recunoscuta de majoritatea educatorilor. In prezent aceasta si-a obtinut la nivel global un statut de subiect esential si nu unul optional, asta inseamna si schimbarea metodei cadrului didactic fata de predarea artelor:
• Formarea planului de predare, cu obiective concrete si evaluari.
• Predare in tandem atit a picturii, desenului cit si a istoriei artelor.
• Dezvoltarea profesionala a cadrului didactic la un nivel cu cel al profesorilor de alte discipline fundamentale.
Arta secolului 21 in mare parte se deosebeste prin o gama larga a materialelor, mediilor disponibile artistului cit si printr-o multitudine de motive si concepte. In timpul nostru arta este foarte influentata de tehnologiile moderne cum ar fi tehnologiile digitale si internetul care uneste oamenii si raspindeste ideile acestora. Invatamintul modern in arte ca sa isi mentina actualitatea implica tehnologii mentinute sus in programele proprii de studiu.
Rolul profesorului dimpotriva nu s-a schimbat drastic la acest capitol, acesta ramine ca un ghid in cultura si mediul artistic, prin critica si explicatii, sculptind studentul, oferind viziunea sa, dar nu impunind studentul sa o urmeze, asemenea canoanelor. Studentul are o libertatea nemaivazuta in perioadele precedente, avind posibilitate sa realizeze arta in metodele si manera preferata, iar daca analizam in plan profesional, capacitatile din domeniul artelor nu au atins o limita, fiind o ramura apreciata a muncii care an de an progreseaza in numarul de profesii si domenii cu care aceasta se invecineaza.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.