Teoria Producatorului

Trimis la data: 2021-01-03 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: bianca.mirica00 Dimensiune: 48kb Voturi: Tipul fisierelor: docx Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cuprins:

1. Analiza factorilor de productie

2. Tipologia costurilor

3. Evolutia costurilor de productie

4. Comportamentul intreprinzatorului si reducerea costurilor

ANALIZA FACTORILOR DE PRODUCTIE

Economistii clasici considerau ca pentru a produce bunuri si servicii era necesara utilizarea unor resurse sau factori de productie: pamantul, munca si capitalul. Aceasta clasificare a factorilor continua sa fie foarte utilizata si in prezent.

Prin pamant se intelege nu numai pamant agricol, si cel urbanizat resursele minerale si in general cele naturale.

Capitalul reprezinta ansamblul de resurse produse de mana omului, de care este nevoie pentru a fabrica bunuri si servicii: masini sau instalatii industriale, de exemplu. Trebuie sa fie clar, ca termenul de "capital" se utilizeaza de multe ori intr-o forma incorecta pentru a desemna o mare cantitate de bani. Banii vor fi capital numai cand vor fi utilizati pentru a produce bunuri si servicii,in acest caz se vor numi capital financiar. Banii ce se vor utiliza pentru a achizitiona bunuri de consum nu se pot numi capital.

Prin munca se intelege activitatea umana, atat cea fizica cat si cea intelectuala. In realitate, toata activitatea productiva realizata de o fiinta umana cere intotdeuna un efort fizic si cunostiinte anterioare.

Acesta clasificare a factorilor productivi in timpurile economistilor clasici corepundea in mod biunivoc, cu o analiza "sociologica" a sistemului economic de atunci. In Anglia secolului XVIII existau trei clase sociale: aristocratia, proprietara pamantului, burghezia, proprietara capitalului si muncitorii. Justificarea veniturilor aristocratiei si burgheziei rezulta din retributia factorilor de care dispuneau si pe care ii dedicau productiei. Astazi clasificarea a piedut mult in acest sens. Nu exista azi o aristocratie mosiera separata de burghezie si frecvent se intalnesc muncitori, care sa detina cateva actiuni si sa fie proprietari ai unei locuinte.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.