Termeni 2

Trimis la data: 2010-06-28
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Elena_P
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Resursele se prezinta in mai multe forme: materiale umane financiare si informationale. Trebuintele - repr dorinte, asteptari, aspiratii, idealuri, ale indivizilor de a fi de a creea de a stii, acestea fiind realizabile in contextual diverselor categorii de bunuri materiale, servicii, informatii, accesul la ele depinzand atat de nivelul de dezvoltare al individului cat si al societatii in ansamblu. Trebuintele se clasifica astfel: productia nemateriala, schimbul, reparatia, consumul.

Referate similare:

Proprietatea - repr o relatie dintre oameni, un contract social cu privire la bunuri materiale, servicii sau informatii existente de`a gata in societate sau obtinute prin activitate economica. Atributele proprietatii sunt: posesia, folosinta, uzufructul si dispozitia. Clasificarea formelor de proprietate:p individuala, p privata individuala, privata asociativa, publica, mixta.

Utilitatea economica exprima aprecierea pe care un consumator care o are o acorda unei cantitati determinate dintr-un bun.Utilit individuala masoara satisf pe care o aduce fiecare cantit din bunul eco respectiv.
Utilitatea marginala masoara scorul satifacerii ce se obtine prin cresterea cu o unitate a cantitatii consumabile dintr-un bun economic anume.Utilitatea totala masoara satisfacerea totala resimtita pe urma tuturor cantit consumate.Cererea - prezinta cantitatea maxima dintr-o marfa dorita si care poate fi cumparata la un anumit nivel al pretului intr-o perioada determinata de timp.

Cererea exprima raporturi in legatura cu: cantitatea maxina dintr-un bun; pretul maxim; cererea de bunuri substituibile; cererea pt bunuri complementare; cererea derivata.Factorii care determina nivelul si dinamica cererii: veniturile consumatorilor, natura bunurilor, preferintele consumatorilor, nr consumatorilor.

Elasticitatea cererii reprezinta sensibilitatea acesteia la modificarea pretului sau a altor factori care o determina.Factorii de productie reprezinta acea parte a resurselor atrasa si valorificata in activitati economice in scopul obtinerii bunurilor si serviciilor destinate pietei.
Munca este o activitate constienta specific umana o relatie in scopurile propuse si mijloacele valorificate in aceasta directie prin care indivizii isi verifica aptitudinile, cunostintele si experienta.

Combinarea factorilor de productie reprezinta operatiunea tehnico-economica de unire a elementelor incluse in toate categoriile de factori in scopul obtinerii cu ajutorul lor a bunurilor si serviciilor destinate pietei.Costurile de productie - repr totalit cheltuielilor efectuate sau care urmeaza sa fie facute de catre o intreprindere pt producerea si desfacerea bunurilor materiale si serviciilor.

1.Costurile totale globale ce insumeaza cheltuielile necesare realizarii unui volum dat al productiei si desfacerea acestuia. Ele pot fi fixe variabile si totale.2.Costurile totale medii sunt reprezentate de totalitatea cheltuielilor necesare realizarii unei singure unitati de produs. Acestea pot fi fixe variabile si totale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.