Termeni

Trimis la data: 2010-07-01
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 29
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Amalia_T
Dimensiune: 42kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Actionar semnificativ - Orice persoana care, nemijlocit si singura ori prin intermediul sau impreuna si in legatura cu alte persoane, detine sau este proprietar de actiuni sau alte valori mobiliare care, cumulat, reprezinta fie cel putin 5% din capitalul subscris al emitentului, fie ii confera cel putin 5% din totalul drepturilor de vot in adunarea generala a actionarilor

Referate similare:

Actiune - Titlu reprezentativ al contributiei asociatului la capitalul social al unei societati pe actiuni sau in comandita pe actiuni, care evidentiaza un drept de proprietate asupra emitentului si confera titularului calitatea de actionar; actiunile pot fi ordinare sau preferentiale, acestea din urma conferind titularilor dreptul la dividend prioritar, distribuit inaintea oricaror alte beneficii, precum si drepturile recunoscute detinatorilor de actiuni ordinare, cu exceptia dreptului de a participa si de a vota in adunarile generale .

Activ financiar - Activul ce consacra drepturi banesti ale detinatorului acestuia, precum si drepturi asupra veniturilor viitoare rezultate din valorificarea unor fonduri. Activele financiare include, fara a se limita la acestea:
1. valori mobiliare;
2. efecte de comert emise de catre o societate comerciala;
3. instrumente sintetice de tipul indicilor bursieri;
4. rata dobinzii, instrumente sintetice care au la baza rata dobinzii;
5. instrumente avind la baza moneda nationala, devize convertibile;
6. contracte futures, contracte cu optiuni, alte instrumente financiare derivate calificate astfel de CNVM.

Activ suport - Activul, precum marfa, titlul reprezentativ de marfa, activul financiar, fara a se limita la acestea, care sta la baza tranzactionarii instrumentelor financiare derivate pe pietele dezvoltate de bursele de marfuri.

Agent pentru servicii de investitii financiare - O persoana fizica autorizata de CNVM care actioneaza ca reprezentant exclusiv al unei societati de servicii de investitii financiare in executarea de operatiuni cu instrumente financiare in numele si pe seama acelei societati.

Analiza fundamentala - utilizeaza informatii privind profitabilitatea companiei precum si potentialul de profitabilitate al acesteia in viitor, pentru a determina valoarea corecta a acesteia. Analiza fundamentala studiaza cauzele si efectele, luand in considerare cauzele externe pietelor de tranzactionare, dar care au efect asupra preturilor. Aceste cauze externe se refera la indicatorii economici ai companiei, nivelul investitiilor, managementul companiei, politica guvernamentala,etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.