Terminologie specifica - jurnalistica

Trimis la data: 2015-06-19
Materia: Jurnalism
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.84 / 10
Downloads: 0
Autor: Laur_E
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Acreditare (pentru jurnalisti) - prezenta unui jurnalist, ca reprezentant al unei publicatii, in sediul sau la activitatile unei organizatii/ institutii, la care accesul mass-media este permis. Acuratete - 1. grija deosebita, atentie mare, exactitate in executarea unui lucru. 2. corectitudinea informatiei in text, atat in ce priveste continutul, cat si forma. Corectitudinea gramaticala, nume, institutii, cifre corecte, relatii corect stabilite intre persoane, institutii, fenomene, solutionarea corecta a datelor de context, rationament condus corect, ierarhizarea corecta a informatiei, neamestecul in acelasi text a informarii cu opinia.
Afis - document publicitar sau de informare, format de obicei dintr-un element iconografic insotit de un text scurt. Mesajul continut poate fi: politic, social, cultural, medical, comercial. Poate fi adresat direct publicului prin expunere in locuri intens circulate sau raspandit sub forma de foi volante cu suprafete relativ mari.
Articol - termen generic pentru orice text in mass-media tiparita. Relatarea, reportajul, ancheta, editorialul, cronica, recenzia etc. sunt articole.

Brosura - publicatie sub 50 de pagini care contine: rapoarte, comunicari si conferinte publice, extrase, texte de mici dimensiuni.
Briefing de presa - tehnica de comunicare, asemanatoare cu o conferinta de presa, in care se supune atentiei un singur subiect.
Canal de comunicare - mediul prin intermediul caruia un mesaj ajunge de la emitator la receptor si/sau invers. (ex.: posta electronica, televiziunea etc.)Campanie de presa - actiune constanta a unei institutii de presa/a mass-media, care consta in accentuarea pentru o vreme a unei atitudini/opinii in legatura cu un fapt/ cu o serie de fapte/ cu bunul mers al unei institutii etc. Se obtine, astfel, un curent de opinie.

Cod deontologic - norme ale eticii profesionale, liber asumate.
Comunicare - proces de transmitere de informatii, idei, opinii, pareri fie de la un individ la altul, fie de la un grup la altul.
Comunicare de criza - strategie de control a transmiterii de informatii in situatii deosebite.
Comunicare externa - comunicare adresata catre un public-tinta din afara unei organizatii/institutii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.