Test initial - clasa a-V-a

Trimis la data: 2014-02-06
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 9.18 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 16kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
I. Se da textul :
"Leul adormise . Un soricel trecu in fuga peste el . Leul se trezi din somn si il prinse pe soricel. Acesta incepu sa se roage de dansul sa-i dea drumul , spunand :Daca ai sa ma lasi cu zile , am sa-ti fac si eu un bine candva .Leul incepu sa rada , adica - cum poate un soricel sa-i faca lui un bine . Totusi , il lasa sa plece.Peste catava vreme , niste vanatori il prinsera pe leu si il legara cu funia de un pom . Auzind ragetele leului , soricelul veni indata , roase funia si ii spuse :Iti amintesti cum ai ras de mine , fiindca nu credeai ca am sa-ti pot face un bine ? Acum vezi si singur - chiar si de la un soarece poti trage uneori folos ."
Cerinte
1. Gaseste un titlu potrivit pentru textul dat .
2. Scrie rezumatul textului .
II.1. Gaseste cuvinte cu acelasi inteles pentru : tainic , a starui , lupta , a baga de seama . Alcatuieste enunturi cu cuvintele gasite .
2. Alcatuieste enunturi in care sa folosesti cuvintele : deal , de-al , car , c-ar , cei , ce-i .

3. Desparte in silabe cuvintele : ochii , fulgerare , intreaga , mieii , dreptunghi .
III.1. Te numesti Gabriel / Gabriela . Scrie un bilet colegului / colegei tale , Mihai / Mihaela in care sa folosesti adjectivele : interesanta , mare , captivanta .
2. a) Realizeaza schema propozitiei urmatoare , apoi analizeaz-o Din padure , tata ne-a adus doua cosuri cu zmeura gustoasa .
b) Transforma propozitia data in propozitie simpla .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.