Teste ecotoxicologice cu Lemna minor

Trimis la data: 2013-05-24
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 77
Nota: 8.01 / 10
Downloads: 0
Autor: Toma Ana
Dimensiune: 910kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Termenul "Ecotoxicologie" este compus din urmatoarele doua parti: "echos" care provine de la termenul grecesc "oikos" care a evoluat in literatura stiintifica romaneasca impreuna cu "logos" si a dat termenul de ecologie; si partea a doua a termenului care este "toxicologie". Cele doua parti denumesc cele doua stiinte prin a caror intrepatrundere a luat nastere "Ecotoxicologia".Putem defini ecotoxicologia ca fiind stiinta de granita dintre ecologie si toxicologie, care studiaza comportamentul, actiunea si efectele toxicelor asupra sistemelor biologice la nivel individual si mai ales la nivel supraindividual cuprinzand caracterizarea toxicelor, provenienta in mediu si caile de transfer si de acces in mediu, mecanismele de afectare a organismelor si consecintele acestora la nivelul individual dar si la nivelul populatiilor, biocenozelor si ecosistemelor.
Prin toxicitate se intelege capacitatea unei substante de aproduce tulburari adverse unui organism care este expus la substanta respectiva. Toxicitatea se poate manifesta asupra oricarui organism viu, din orice categorie de vietuitoare.Masurarea toxicitatii este necesara, pe de o parte, pentru a cunoaste gradul de toxicitate sau de periculozitate a unei substante asupra sanatatii oamenilor si animalelor domestice sau asupra plantelor de cultura si a productivitatii vegetale. Pe de alta parte, masurarea toxicitatii este necesara pentru a diferentia intre ele, anumite substante chimice, din punct de vedere al gradului de toxicitate.

Pentru a putea realiza astfel de studii, in ecotoxicologie se utilizeaza metode de cercetare si de studiu preluate din celelalte domenii inrudite dar, s-au elaborat si s-au pus la punct metode specifice ecotoxicologice. Aceste metode sunt reprezentate in primul rand prin testele ecotoxicologice prin care se masoara efectele toxice ale substantelor, ale materialelor sau ale deseurilor si poluantilor asupra organismelor vii.Testele ecotoxicologice sunt instrumente utile si necesare pentru evaluarea si monitorizarea starii de calitate si starii ecologice a corpurilor de apa.

In domeniul ingineriei si protectiei mediului ecotoxicologia ofera date pentru stabilirea nivelelor de risc necesare documentatiilor de evaluare a impactului asupra mediului, in documentatiile de evaluare a riscului pentru proiectele noi de activitati economice si industriale.
Lucrarea de fata are ca scop prezentarea nocivitatii unor metale grele, precum zincul sau cadmiul, asupra unui consumator primar, asupra lintitei ( Lemna sp. minor sau gibba). Se doreste prezentarea riscurilor la care sunt expuse toate ecosistemele planetei din cauza poluarii si neglijentei umane.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.