Testul verbal

Trimis la data: 2014-01-10
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In cadrul testului verbal, eleva a obtinut un scor ridicat la subtestul I, ceea ce poate indica o cultura generala buna, detinand informatii din domenii diversificate: chimie, geografie, matematica, religie. Rezultatul poate fi o consecinta a valorilor promovate in educatia primita sau a propriei dorinte de fi informata si de a avea o cultura generala bogata.
Scorul scazut la A, poate sugera ca subiectul intampina probleme in rezolvarea unor tipuri de probleme, mai ales a celor care implica incercarea mai multor solutii, pana la gasirea celei corecte. Acest rezultat poate fi urmarea unei capacitati de concentrare scazute, imaginatie si creativitate scazuta , blocarea pe un anumit mod de rezolvare sau lipsa de interes si perseverenta.

La sutestul de V, eleva a obtinut un scor usor sub medie, ceea ce poate indica o abilitate generala de a invata usor scazuta. Rezultatul poa 252c25c te fi un indicator al expunerii reduse la aceste cuvinte sau chiar a unui vocabular sarac datorat unei lecturi suplimentare sarace si se poate observa si in unele probleme intampinate la scoala.

Scorul scazut la AN, poate fi o consecinta a unor modele sarace in stabilirea semnificatiei conceptelor precum si a unor probleme timpurii intervenite in categorizare. Tinand cont de faptul ca acest scor coreleaza cu cel de la V, am putea spune ca o alta explicatie ar putea fi neintelegerea unor termeni, datorita vocabularului sarac sau o slaba capacitate de concentrare

Toate scorurile sunt relative scazute la sub-testele verbale, cu exceptia subtestului de I. Eleva, in ciuda faptului ca pare a fi interesata de cunoastere, nu are insusite notiuni elementare de vocabular, intampina dificultati in gasirea solutiilor potrivite pentru anumite tipuri de probleme si in stabilirea semnificatiei unor concepte. O astfel de persoana ar putea avea dorinta de a detine cunostinte, insa poate sa depuna un efort insuficient in acumularea acestora, fapt pentru care nu are o performanta foarte buna la scoala.

In cadrul testului non-verbal, la subtestul SN subiectul a obtinut un scor ridicat, ceea ce poate indica o abilitate ridicata de a vedea relatia dintre numere, de a gasi solutii la problemele matematice sau stiintifice.Diferenta mare dintre acest rezultat ridicat si cel otinut la A, poate indica o diferenta puternica intre capacitatea de a rezolva probleme ce implica concepte verbale si a celor de matematica. Eleva poate avea o preferinta pentru stiintele exacte, in special matematica si mai putin pentru cele umane.

Rezultatul ridicat la RS poate indica o abilitate buna a persoanei de a opera cu marimi si forme. Aceasta poate detine capacitatea de a vedea marimea unei piese si de a gasi o modalitate logica de a extrage o parte organizata ca forma si marime.
Inafara subtestului Hartiei, la subtestul Ceas si Ace scorul este 0, ceea ce poate indica un potential scazut in rezolvarea problemelor de geometrie, constructii sau chiar jocuri. Subiectul poate avea o orientare deficitara in spatiu sau o imaginatie scazuta.

Scorul scazut la O, poate fi consecinta unei probleme in vizualizarea spatiala, rezultat aflat in corelatie si cu subtestul "Ceas". Acest lucru poate indica faptul ca eleva nu este capabila sa vada mintal relatia dintre diferite obiecte( fenomene) si are cunostinte sarace in domeniul geografiei fizice.

La sub-testul M subiectul a obtinut un scor ridicat, ceea ce poate indica capacitatea de a organiza foarte rapid o sarcina mentala, o abilitate de concentrare si retinere a informatiei buna. Persoana poate depune interes la audierea , notarea si retinerea corecta a cursurilor. De asemenea, poate avea o memorie de scurta durata buna si retine o parte a lectiei din clasa.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.