Thomas Edison

Trimis la data: 2014-05-04
Materia: Fizica
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 3
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: s3s3s4
Dimensiune: 63kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
La 11 februarie 1847 s-a nascut ,in Milan Ohaio,celebrul inventator Thomas Alva Edison.Thomas Edison are mai mult de 1.300 de inventii patentate in SUA si in alte tari. El si-a stabilit o "fabrica de inventii", un laborator industrial de inventii, in care si-a propus sa produca cate o inventie la interval de 10 zile. Intr-o perioada de 4 ani el a obtinut 300 de patente, ceea ce inseamna o inventie la 5 zile!
In anul 1878 Thomas Edison inventeaza microfonul cu carbune. Creatorul primului telefon este Alexander Graham Bell. Prin descoperirea microfonului cu carbune a lui Edison se mareste distanta de functionare a telefonului lui Alexander Graham Bell.In 1877 apare momentul Edison, respectiv inventarea fonografuluiThomas Edison are mai mult de 1.300 de inventii patentate in SUA si in alte tari. El si-a stabilit o "fabrica de inventii", un laborator industrial de inventii, in care si-a propus sa produca cate o inventie la interval de 10 zile.Intr-o perioada de 4 ani el a obtinut 300 de patente, ceea ce inseamna o inventie la 5 zile!

Dintre marile sale descoperiri putem aminti urmatoarele :
1872 experimenteaza sistemul telegrafic duplex prin care se transmit simultan, pe acelasi fir, doua telegrame in sensuri contare.
1877 inventeaza fonograful,pe care in 1878 fizicianul Alexander Graham Bell in realizeaza practic

1878 perfectioneaza telefonul lui Bell ( amplifica vocea cu ajutorul curentilor de inductie) si ,folosind microfonul inventat de Hughes,breveteaza telefonul cu bobina de inductie si microfon cu carbune,caruia ii adauga apoi soneria electrica de apel.
1879 inventeaza becul cu incandescenta iar in 1800 realizeaza prima distributie de energie elcrica instalind o centrala pe pachebotul transatlantic "Columbia",prima nava iluminata electric.1880 propune un proiect pentru folosirea tractiunii electrice pe calea ferata.

1883 descopera efectul care ii poarta numele - efectul Edison - referitor la emisia de electroni de catre metalele incalzite (fenoenul de emisie termoelectrica).Descopera acest fenomen intimplator:introducind intr-un bec cu incandescenta o mica placa metalica observa ca un galvanometru din circuit indica trecerea unui curent electric daca placa era legata la polul pozitiv al sursei de alimentare si ramanea la zero daca placa era legata la polul negativ al sursei de alimentare.Nu ia acordat vreo importanta dar la notat totusi.Fenomenul a fost studiat ulterior de fizicianul John Ambrose Fleming,punindu-se astfel bazele electronicii moderne.1892 inventeza cinematograful ,un aparat de luat vederi ,care folosea o banda de 35 mm cu perforatii pe margine.Primele incercari ,efectuate in laborator,au fost executate cu ritmul de 15 imagini pe secunde, care insa,nu au dat rezultate satisfacatoare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.