Tipuri de strategii manageriale

Trimis la data: 2010-04-29 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 16 Nota: / 10 Downloads: 384
Autor: Camelia Rosu Dimensiune: 26kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Strategii independente, care sunt specifice firmelor cu proprietate privata asupra capitalului social, care detin autonomie deplina si manifesta independenta totala asupra formularii strategiei. Strategii avizate, specifice firmelor cu proprietate majoritar publica, cu autonomie mare, dar nu deplina. Strategia acestor firme trebuie sa fie avizata de Adunarea Generala a Actionarilor.Strategii globale, care vizeaza ansamblul activitatii firmei si se caracterizeaza prin complexitate ridicata si un mare efort creator al conducerii pentru elaborarea, selectarea, adoptarea orientarilor strategice.

Strategii de redresare, care urmaresc obtinerea unor performante calitative si cantitative similare celor realizate in perioada anterioara. Aceasta strategie vizeaza recuperarea unor piete sau segmente de piata pierdute prin eliminarea deficientelor si valorificarea superioara a atuurilor inregistrate in perioada trecuta. De regula, aceasta strategie se adopta dupa o perioada de declin a firmei.

Strategii de consolidare, care urmaresc mentinerea si usoara intarire a capacitatii competitive a firmei pentru obtinerea unor rezultate similare cu cele realizate in perioada trecuta. Aceasta strategie vizeaza o usoara intarire a laturii calitative a activitatii firmei.
Strategii de dezvoltare, care vizeaza obtinerea unor performante calitative si cantitative superioare celor realizate in perioada trecuta, prin intarirea capacitatii competitive a firmei. Aceasta strategie impune promovarea unor schimbari calitative importante in toate domeniile de activitate ale firmei.

d) Dupa natura orientarilor privind sfera produselor, a pietelor si tehnologiilor deosebim: Strategii ofensive, care vizeaza patrunderea pe noi piete sau crestera cotei firmei pe pietele existente. Acest tip de strategie impune asimilarea de noi servicii, modernizarea serviciilor, introducerea de noi tehnologii cu randamente ridicate, dezvoltarea sistemului creativ-inovativ.

Strategii defensive, care vizeaza renuntarea la unele piete sau scaderea cotei pe pietele actuale in comparatie cu competitorii. Aceste strategii sunt generate de modificarea conditiilor pe anumite piete.
Strategii axate pe specializare, care se caracterizeaza prin sfera restransa a serviciilor, dar cu performante tehnice, economice si sociale superioare. Acest tip de strategie impune modernizarea permanenta a serviciilor, pentru a nu pierde avantajul competitiv. Totodata, aceasta strategie se poate baza si pe o integrare in aval si amonte.

Integrarea in aval presupune fabricarea unor semiservicii necesare manufacturarii serviciului, iar integrarea in amonte presupune fabricarea unor semiservicii in care serviciul care formeaza obiectul specializarii este folosit ca materie prima.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.