Tipurile oamenilor

Trimis la data: 2006-10-24 Materia: Diverse Nivel: Liceu Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 1193
Autor: Maribel Dimensiune: 8kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Înainte de a fi prieten cu cineva omul vorbeşte, comunică, întreabă, examinează pe persoana cu care doreşte să fie prieten dar înainte de a comunica cu ea,el îşi face prima impresie care poate fi greşită adică mai întîi trebuie să vorbeşti cu persoana dată şi să ştiţi că sunt mai multe tipuri de oameni care sunt expuse mai jos. Sper să analizaţi aceste tipuri şi să atrageţi atenţie la fiecare tip.

Tipul Social
Oamenii tipului social socot că cel mai principal în viaţă-este dragostea oamenilor înconjuraţi şi aceste relaţii trebuie construite pe iubire. Ei trăiesc cică pe poruncă creştină «Iubeşti-ţi alăturatulca pe sine». De aceea ei sunt strîmt legaţi de valoarea religiei, dar nu ca fanatici.

Tipul Politic
Tipul politic se caracterizează prin setea puterii, gloriei, influenţii etc. Şi profesia sa, oamenii acestui tip aleg aşa ca toate aceste valori s-ar putea realiza, dacă nu cu ajutorul carierii politice, atunci în altă sferă, unde asta s-ar putea. De aceea ei pot să aleagă nu numai cariera politică, dar şi alte profesii care permit influenţa sau gloria.

Tipul Economic
La cele mai mari înălţimi în viaţă acest om preţuieşte aceea că aduce folos şi bani.Şi se poate de spus că acest ştie de reuşit bisnesman. Sfera intereselorsale depinde numai de aceea dacă este ceva despre bani. Cunoştinţa –numai acelea care vor ajuta la căpătarea banilor, informaţia şi cunoştinţa-dacă ridică suma. banii –iată principala valoare în viaţa acestui tip de om. Pentru aceasta ei sunt gata pentru tot.

"Tipurile oamenilor"
Tipul Estetic

Scurt se poate de spus: acesta-i omul estet deci acela care preţuieşte frumuseţea.Pe el mai mult îl interesează forma ci nu ce se află în el.Majoritatea din aceşti oameni sunt îndrăgostiţi în sine şi se delectează iubirei, aceşti oameni sunt deacord cu afirmaţia «Frumuseţea va salva lumea».

Tipul Religios
Scopul principal acestui tip este slujba Domnului sau idealului superior, în dependenţă de: unde trăiesc acesti oameni şi cum ei înţeleg ideile religioase.Fiecare tip religios înţelege pentru ce el slujeşte Domnului.Unii devin deprinşi de lume, alţii-pribegi, următorii-călugări, ai patrii-slujitorii bisericii, ai cincii-ocupă mari posturi religioase etc.Manifestarea acestui tip poate fi diferită, ca şi manifestarea altui tip.

Tipul Teoretic
Acest tip de om socoate că sensul principal a vieţii e pătrunderea în adevăr saucăutarea lui.În viaţă de obicei alege ştiinţa fundamentală. Mintalitatea lui poate cuprinde o cantitate mare de diferită informaţie, scheme pentru locuinţe elaborarea noilor teoreme etc.
De viaţă se apropie foarte raţional şi critical.

1. Dictator
Întotdeauna îşi ridică puterea sa. El face totul, ca să conducă victimile sale: comandă, ordonează, obligă.Dictatori sunt diverşi:boss, manager, insistator, şef, conducăor.

2. Calculatorul
Întotdeauna totul vrea să controleze, prea îşi ridică rolul controlatorului.Dintr-o parte el viclinează, amăgeşte, dar din altă parte îine pe toţi sub control.Variantele calculatorului: aferist, jucătorul în cărţi, agentul reclamelor,şantajist etc.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.