Toate panzele sus de Radu Teodoran

Trimis la data: 2010-03-21
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 8.47 / 10
Downloads: 0
Autor: Ruxandra Fluica
Dimensiune: 11kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Romanul "Toate panzele sus!" de Radu Teodoran a fost publicat in anul 1954.Romanu consemneaza aventurile prin care trec in cursul calatoriei, echipajul Sperantei, corabia acestora, la conducerea careia este capitanul Anton Lupan. Echipajul era format din cativa membrii: capitanul Anton Lupan, Gherasim, Iremia, Cristea Busuioc, Ismail, Mihu si mai tarziu Adnana.Nava "Speranta" isi incepe calatoria spre "Tara de foc" din gurile Dunarii. In drumul ei nava infrunta multe greutati:! pe mare unde sunt atacati de pirati care le comanda sa abandoneze nava si tot echipajul. Echipajul afla in cele din urma unde se ascund piratii si toate bogatiile.
Ismail care era bucatarul navei, salveaza nava si infrunta piratii.
In cele din urma si restul echipajul si piratii sar peste bord in apa, unde sunt inconjurati de rechini.Nava "Sperantei" ajunge la Piure dar acolo da de necaz unul din echipajul ei, Gherasim caruia i s-au furat banii.

Pleaca spre Marsilia, dar nu mai au oferte si raman mai multe luni in port. Li se face o oferta de un negustor dupa aur sa mearga in "Tara de foc" sa caute aur.In cele din urma accepta oferta si riscurile plecand in expeditii. Pe drum se iveste o furtuna numita ,iar mai tarziu raman si fara apa, negustorul suparat sparge butoaiele de apa si raman fara apa timp de cincisprezece zile.

Se intalnesc cu un alt vapor cerandu-i apa. Negustorul care era pe vaporul "Speranta" cel care a omarat o ruda a celuilalt vapor, acesta le raspund cu gloante.Dupa cincisprezece zile in care n-au avut apa, vine o ploaie si isi fac rezerve de apa. Ajunsi in port Ismail liciteaza ceva trebuind sa le plateasca echipajului "Speranta",acestia ajutandu-l.

Pentru ca nu-i ajunge ce pateste, el intra iar in belele, pariind pe lupte de cocos, pierde si neavand cu ce sa plateasca este inchis. Facand rost de bani si platind datoria Ismail este liber pe vasul "Speranta".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.