Topografie si cadastru

Trimis la data: 2015-07-09
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.82 / 10
Downloads: 0
Autor: Corina_S
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Lucrarile de cadastru funciar general se organizeaza pe teritorii administrativ-cadastrale si cuprind un ansamblu de operatiuni cadastrale prin care se asigura identificarea, delimitarea, masurarea si evaluarea imobilelor funciare, ce sunt nominalizate pe teren si pe planurile cadastrale.
Planul cadastral este un document tehnic de baza al cadastrului, care contine reprezentarea grafica la scarile 1:500, 1:1000, 1:2000, 1:5000 si 1:10000 a tuturor parcelelor, cu toate datele si codurile cadastrale ale acestora, dintr-un teritoriu administrativ.
Registrele cadastrale reprezinta documentatia de baza a lucrarilor de cadastru general funciar, in care se inscriu datele tehnice, economice si juridice pentru fiecare parcela, fiind intocmite la nivelul comunelor, oraselor si municipiilor.
In Legea de organizare a cadastrului general si a publicitatii imobiliare sunt mentionate tipurile de registre cadastrale:

Registrul cadastral al parcelelor (realizeaza centralizarea datelor de ordin cantitativ, calitativ si juridic asupra fiecarui imobil din cuprinsul unui teritoriu administrativ).
Registrul cadastral al parcelelor se completeaza in ordinea crescanda a numerelor cadastrale ale parcelelor din extravilan si intravilan, dupa care se finalizeaza printr-o serie de recapitulatii si totaluri cu rol de verificare a modului de calcul si de centralizare a datelor primare ale cadastrului general funciar.

Registrul cadastral al proprietarilor. Se intocmeste in baza datelor inscrise in registrul cadastral al parcelelor, din care se va extrage pentru fiecare proprietar de teren toate parcelele detinute de acesta, cu toate informatiile cadastrale, si se intocmeste pe foi separate, in doua parti. Cele doua parti ale registrului cadastral se completeaza in ordinea numerotarii cadastrale a parcelelor din teritoriul considerat si se finalizeaza pe grupe de proprietari: fond funciar public si fond funciar privat, din insumarea carora rezulta suprafata totala a teritoriului administrativ.

Indexul alfabetic al proprietarilor. Este un document care face legatura intre registrul cadastral al parcelelor si registrul cadastral al proprietarilor, in care se inscriu toti posesorii in ordine alfabetica, indifferent daca acestia sunt persoane juridice sau fizice. In indexul alphabetic al proprietarilor se inscriu urmatoarele date: numarul de ordine; numele, prenumele si domiciliul posesorului; numarul foii cadastrale. Scopul indexului alphabetic al proprietarilor il constituie identificarea cu usurinta a partied cadastrale a fiecarui posesor si obtinerea informatiilor tehnice si economice asupra imobilului.

Fisa centralizatoare pe proprietary, categorii si subcategorii de folosinta. Aceasta operatiune de sinteza al cadastrului general cuprinde: numarul current (unde se inscriu numerele de ordine ale posesorilor de terenuri), denumirea posesorilor de teren, numarul tarlalei, suprafata categoriilor de folosinta, suprafata totala a categoriei de folosinta, suprafata totala a tarlalei, venitul net total al tarlalei, observatiuni.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.