Transformarea izocora

Trimis la data: 2015-12-01
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.70 / 10
Downloads: 0
Autor: m.deea94
Dimensiune: 58kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Definitie: Transformarea izocora este o transfomare simpla a unui gaz ideal,in care volumul se mentine constant.
.,pentru V =const. m = const. .
Gazul ideal este orice gaz care se supune riguros legilor Boyle - Mariotte, Gay - Lussac si Charles in orice conditii de temperatura si presiune.
Savantul Jacques Charles a demonstrate ca la supunerea unui gaz la o transformare izocora,raportul dintre presiunea si temperatura acestuia se mentine constant.
1. O butelie metalica inchisa,cu volumul de 2 este plina cu la o temperature si la presiuna / .
a) Sa se determine presiunea din butelie la o temperature
b) Sa se afle masa oxigenului din butelie

Rezolvare :
a) Butelia este o incinta inchisa rigida,procesul de transformare a din interior avand loc la un volum constant ->transformare izocora.

2. Un balon deschis ,continand un gaz,este incalzit ,apoi inchis si racit pana la t =27 ,astfel incat presiunea a devenit de K=2,0 ori mai mica decat presiunea atmosferica.
Sa se afle pana la ce temperature a fost incalzit balonul?

3. O sticla a fost astupata la temperature si la presiunea atmosferica normala cu un dop de sectiune S=3,0 cm depunand un effort F=9,0 N.Pana la ce temperature trebuie incalzita sticla pentru ca dopul sa sara ?

4. O eprubeta de lungimea l=35 cm este cufundata in intregime cu capatul deschis in apa la temperature t=27 C si presiune atmosferica normala astfel incat coloana de mercur are lungimea h =17 cm.Se scoate eprubeta vertical afara astfel ca gura ei sa se atinga totusi de suprafata lichidului.Cu cate grade trebuie racita acum eprubeta pentru ca coloana de aer sa revina la lungimea sa initiala?
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.