Transporturile - proiect final

Trimis la data: 2014-01-24
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 37
Nota: 7.51 / 10
Downloads: 0
Autor: Imbrea ancuta
Dimensiune: 808kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Transporturile reprezinta un domeniu important al activitatii economico-sociale pentru ca prin intermediul lor se efectueaza deplasarea in spatiu a bunurilor si oamenilor in scopul satisfacerii necesitatilor materiale si spirituale ale societatii omenesti. Dezvoltarea, diversificarea si modernizarea transporturilor au fost determinate de extinderea si intensificarea productiei si a circulatiei marfurilor, de adancirea diviziunii internationale a muncii.
Avand in vedere necesitatea realizarii legaturilor dintre productie si consum, transporturile sunt acelea care deplaseaza bunurile obtinute in celelate ramuri ale productiei materiale din locul in care au fost produse la cel in care urmeaza a fi consumate in cadrul pietei interne si internationale.Mobilitatea marfurilor si libera lor circulatie au condus in prezent la o dezvoltare extraordinara a sectorului de transporturi de marfa. Succesul transportatorilor depinde in foarte mare masura de calitatea serviciilor prestate, de promptitudine, siguranta in transport si, nu in ultimul rand, de tarifele practicate.

Insa, lasand deoparte aceste aspecte, in atragerea clientilor este esentiala activitatea de marketing pe care o practica companiile respective. Astfel, printr-un marketing eficient se pot atrage mai multi clienti. Ce se intelege prin marketing eficient? Ei bine, activitatea de piata a oricarei companii trebuie sa se desfasoare dupa anumite planuri si programe de marketing prin care sa se stabileasca obiective, responsabilii cu indeplinirea obiectivelor respective si termenele limita pentru atingerea obiectivelor si ducerea la bun sfarsit a activitatilor specifice.

Transporturile internationale, prin caracteristica lor definitorie, aceea a realizarii deplasarii persoanelor si a marfurilor, in spatiu si timp, ajuta la satisfacerea nevoilor materiale si spirituale ale societatii. Transportul influenteaza toate laturile vietii economico-sociale, iar dezvoltarea ordonata si armonioasa a acestora in pas cu cerintele reproducerii largite constituie un obiectiv important al politicii economice a statului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.