Transporturile turistice aeriene

Trimis la data: 2013-06-03
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 7.27 / 10
Downloads: 0
Autor: Craciun alexandra
Dimensiune: 39kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Transporturile aeriene reprezinta o componenta importanta a economiei mondiale si joaca un rol deosebit in desfasurarea activitatii turistice; prin evolutia lor spectaculoasa prin avantajele pe care le ofera in privinta vitezei de deplasare si a confortului ele stimuleaza calatoriile, contribuind totodata, la deschiderea de noi piete, de regula, indepartate de tarile generatoare de turisti si inaccesibile cu alte mijloace de transport.Serviciile de transport aerian se plaseaza printre cele mai dinamice forme de transport turistic, fiind utilizate cu precadere pe distante lungi si foarte lungi.
Flexibilitate - se refera la capacitatea aeronavelor de a fii convertite, prin modificari minore, la specificul de transport al pasagerilor, marfii si postei sau pentru prestarea unor servicii utilitare. Adaptabilitatea aeronavelor se poate referi si la posibilitatea acestora de a depasi constrangerile de mediu prin folosirea celor trei dimensiuni ale spatiului in care pot opera; Oportunitate - reprezinta avantajul major la prestarea oricarui serviciu.

Cu atat mai mult, in cazul serviciilor logistice oportunitatea lor decurge din necesitatea accesului in timp real, la un act de consum, de documentare, de productie. Prin rapiditatea ce-l particularizeaza, transportul aerian este mijlocul ideal de accesare oportuna a persoanelor; Regularitate - decurge din modul de organizare al acestora. Transportul aerian se efectueaza in cea mai mare parte prin cursele de linie pe anumite rute fixe, in conditii de frecventa, orare si tarife relativ stabile;

Economicitate - se refera la posibilitatea beneficiarilor de transport aerian de a uza in conditii avantajoase, din punct de vedere economic de serviciile respective;Cofortabilitate - se refera nu numai la conditiile de transport la bordul aeronavei, ci si la dotarile din spatiile anexe de la sol (din aeroporturi) care adauga o motivatie la baza optiunii privind selectionarea avionului ca mijloc de transport; Securitatea calatoriilor pe calea aerului este in functie de factorii tehnici (performantele tehnice ale aeronavelor), factorii umani (pregatirea personalului si dimensionarea adecvata a echipajului), factorii meteorologici, factorii politici (pirateria aeriana).

Guvernul Statelor Unite a inceput sa publice statistici ce privesc securitatea zborurilor inca din 1927. Noua legislatie din 1978 a eliminat reglementarile de ordin economic insa cele legate de securitatea calatorilor au ramas in mare parte neschimbate. Facand o comparatie cu celelalte mijloace de transport (respectiv feroviare si rutiere), transporturile aeriene se detasaza ca fiind cel mai sigur mijloc de transport; urmat de transportul feroviar iar pe ultimul loc transportul rutier.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.