Traseu turistic Constanta-Medgidia-Basarabi-Cernavoda-Eforie-Nord-Sud-Constanta

Trimis la data: 2012-06-14
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 21
Nota: 7.74 / 10
Downloads: 8
Autor: Elena
Dimensiune: 2995kb
Voturi: 5
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Constanta,fiind considerat unul dintre cele mai mari orase ale Romaniei,este considerat si un focar cultural de importanta nationala.Orasul este cunoscut si datorita muzeelor sale numeroase:Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii,compus din 6 sectiuni:delfinariu,planetariu,observator astronomic,microrezervatie si expozitie de pasari exotice si decor,Acvariul,Muzeul Marinei Romane,Muzeul de Arta Populara,Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie,Muzeul Marii,Muzeul Portului Constanta si Muzeul de Sculptura "Ion Jalea".
Despre Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii
Avand o traditie institutionala de o jumatate de secol, cu o excelenta baza materiala si o structura pluridisciplinara, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta se constituie un reper important in peisajul cultural si stiintific al municipiului, cu valoare emblematica pentru oferta estivala a litoralului romanesc.

Evolutia in timp a institutiei, nevoile diversificarii continue a ofertei publice, insusi ritmurile alerte de crestere a marelui oras, au determinat aparitia si dezvoltarea functionala a doua amplasamente.DELFINARIU- si-a inceput activitatea la 1 iunie 1972, constituind prima forma muzeistica de acest gen din tara si prima din sud-estul Europei la acea data. In amfiteatrul cu piscina si in bazinul acoperit, se organizeaza demonstratii cu delfini si lei de mare.

ACVARIU- Acvariul Constanta, prima sectie a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, amplasat la malul marii pe faleza Cazinoului, in imediata vecinatate a acestuia, este si primul acvariu public din Romania si a fost inaugurat la 1 mai 1958. Acvariul constantean a ramas cea mai mare institutie de acest gen din tara, desi ulterior si alte muzee de stiinte ale naturii au infiintat sectii cu acelasi profil.

Institutie muzeala inedita pentru muzeele de stiinte naturale din tara datorita patrimoniului sau expozitional format in exclusivitate din organisme vii, acvariul constantean detine si colectii naturalizate de pesti si nevertebrate marine si dulcicole, apartinand diferitelor zone geografice ale globului.

PASARI EXOTICE- In cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, incepand cu anul 1982, a intrat in circuit turistic Expozitia Pasari exotice si de decor amplasata in imediata apropiere a Microrezervatiei.Pe o suprafata acoperita de 100 mp, in voliere mari, cu compartimentare adecvata pentru hrana, cuibarit, zbor sirepaus pot fi admirati reprezentanti ai diferitelor specii de pasari din Europa, Asia, Africa, Australia, Noua Guinee si America de sud.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.