Tratatul de pace de la Versailles

Trimis la data: 2015-11-29
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.95 / 10
Downloads: 0
Autor: evelyna
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In anul 1919 la Versailess s-a semnat un tratat de pace care a fost creat ca rezultat al negocierilor de 6 luni purtate la Conferinta de la Paris din 1919.Aceasta a dus la incheierea Primului Razboi Mondial intre fortete Aliatilor (Franta, Anglia, SUA, Italia ,Japonia, Polonia, Romania, Serbia,Cehoslovacia) .Acest tratat este urmarea armistitiului semnat la data de 11 noiembrie 1918.
Tratatul stipula ca Germania sa-si asume completa responsabilitate pentru declansarea razboiului si sa plateasca compensatii acestea fiind mai exact reparatii de pe urma razboiului.
Germania a inceput sa piarda teritoriu in favoarea tarilor vecine,suferind o severa limitare a fortelor militare si a fost deposedata de coloniile sale africane si cele de dincolo de ocean.
Reprezentantii noului guver German au fost obligati de catre invingatori sa semneze acest tratat in caz contrar riscau ca luptele sa porneasca din nou.
Tratatul a fost retificat de catre Liga Natiunilor la 10 ianuarie 1920.
In Germania acest tratat a fost ca un soc,ca o trauma sau un complex anti -Versailles.

Palatul de La Versailles a fost considerat locul cel mai potrivit din cauya dimensiunii sale-sute de persone au fost implicate in proces si la ceremonia finala de semnare in sala Oglinzilor care putea gazdui sute de demnitari. Multi dintre ei au vrut ca Germania sa fie distrusa altii insa au fost mai precauti.
Tratatul de la Versaiiles a lipsit Germania de circa 13,5 % din teritoriul sau in 1914(aproximativ 7 milioane de persoane) si toate posesiunile sale de peste mari.
Armata Germana a fost limitata la un maxim de 100.000 de oameni ,si o interdictie a fost pusa pe utilzarea artileriei grea,gazului,tancurilor si a avioanelor.

Marina Germana a fost limitata la transport de sub 10.000 de tone cu interdictie pe submarine. Continutul tratatului
Continutul tratatului a fost impartit in 15 sectiuni iar fiecare dintre ele se ocupa cu un anumit aspect al tratatului.
Numeroase tari au ramas cu grupuri de minoritati mari: au existat trei milioane si jumatate de germani numai in Cehoslovacia.
Multi s-au simtit tratati nedrept dupa ce au semnat doar un armistitiu,nu o predare unilaterala.
Istoricii moderni au ajuns la concluzia ca tratatul a fost mai indulgent decit ar fi fost de asteptat si nu intr-adevar nedrept.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.