Trei greseli in scrisoare de intentie

Trimis la data: 2014-01-06
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.50 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Sunt convins ca atunci cand trimiti o scrisoare de intentie, nu intentionezi nici un moment ca aplicatia ta sa ajunga in "dosarul rotund". Ma refer la acela pe care il goleste femeia de servici la sfarsitul zilei.
Greselile majore pe care le-am identificat ar putea fi reduse la trei teme de baza. Restul sunt mai mult sau mai putin variatii pe aceeasi tema.
Un inceput "moale". La suficiente scrisori de intentie le ia unul, doua, sau chiar trei paragrafe doar pentru a face o introducere. Ce spui daca incepi in forta, cu ceva de genul: "Numele meu este X si doresc sa aplic pentru pozitia Y, din cadrul firmei W, ca urmare anuntului din Z". Este o cale usoara de a deschide scrisoarea ta de intentie.

Obiectivele carierei tale. O afirmatie de genul, "caut o pozitie unde abilitatile mele sa fie folosite si recunoscute in vederea unei avansari" va crea o impresie de ingamfare si il va face pe evaluator sa treaca peste aplicatia ta, chiar daca esti un om valoros. Respecta timpul celui ce iti evalueaza aplicatia si pastreaza aceste afirmatii pentru momentul in care va intalniti fata in fata.

Plecarea ta de la jobul precedent. Oricat de puternic simti ca e impulsul sa explici motivul pentru care ai plecat de la fostul job, abtine-te! Pregateste-ti niste raspunsuri pentru orice intrebari capcana despre istoricul angajarilor tale, si pastreaza-le pentru interviu. Scrisoarea de intentie nu este un loc potrivit pentru confidente. De multe ori acest lucru poate sa conduca la usi inchise. Inca ceva, fereste-te sa critici organizatile la care ai lucrat. Asta ar putea pune sub semnul intrebarii integritatea ta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.