Trei modalitati de a vinde eficient prin telefon

Trimis la data: 2009-03-04
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 8.56 / 10
Downloads: 95
Autor: Oana Mitroi
Dimensiune: 11kb
Voturi: 6
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Vanzarile prin telefon sunt intotdeauna mai greu de realizat decat cele directe. Dar chiar si atunci cand trebuie sa efectuezi multe apeluri intr-o scurta perioada de timp, e necesar sa creezi o reletie intre tine si interlocutor. Relatia trebuie sa fie bazata pe abilitatile de bun ascultator si de capacitatea de a-l determina pe client sa discute. De obicei, umorul are succes.
. In majoritatea situatiilor, telemarketer-ul e prea concentrat asupra regizarii si nu reuseste sa acorde atentie nevoilor si dorintelor clientului. Totusi, urmand formula D-E-F a telemarketing-ului, iti vei asigura o metoda de vanzare mai eficienta si cu sanse mai mari de reusita.

Detaliile au cea mai mare importanta. Oamenii sunt contactati de agenti de vanzari in permanenta. Si cu ce se deosebeste unul de ceilalti ? De obicei, prin atentia pe care o acorda detaliilor. Atentia poate consta in ascultarea efectiva a spuselor clientului sau prin trimiterea unui mesaj de multumire dupa incheierea apelului.

Intreaba-ti clientii "Care este cea mai mare provocare cu care va confruntati acum ?" De obicei, raspunsul lor este "Gasirea unei metode mai economice de a-mi distribui produsele", raspuns din care vei afla informatii importante. Totusi, uneori se va intampla sa primesti raspunsuri care sa nu aiba nici o legatura cu afacerile, de exemplu "Un mod de a scapa de durerea de spate."

Oricare ar fi raspunsul, dupa ce inchizi receptorul cauta articole prin cotidiene sau reviste sau chiar informatii luate de pe Internet. Orice articol pe care sa i-l poti trimite impreuna cu mesajul "Sper sa va fie de folos. Ne vom auzi in curand." Dupa acestea, fii sigur ca vei fi unul dintre putinii telemarketeri cu care va vorbi cu placere.

Cea mai valoroasa calitate a unui telemerketer, dupa bunele cunostinte despre produs, este entuziasmul. Daca nu esti convins ca produsul isi merita pretul sau daca consideri ca produsul nu are calitatile pe care tu trebuie sa i le atribui, clientul iti va simti nesiguranta. Vocea si inflectiunile te vor trada. Desigur ca si varianta inversa e reala. Clientii au incredere ca stii despre ce vorbesti.

Odata ce le transmiti acest sentiment, afacerea este ca si incheiata. Suna-ti cleintii satisfacuti de produs si intreaba-i de ce le place, de ce continua sa faca afaceri cu tine si care sunt beneficiile. E o strategie prin care entuziasmul tau va creste. Mai mult, raspunsurile lor iti vor fi de folos in urmatoarea etapa.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.