Trifoiul alb

Trimis la data: 2005-11-16 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 612
Autor: Narcisa Balan Dimensiune: 23kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Trifoiul alb - Importanţa furajeră:răspândire foarte largã in toate arealele ecologice din tara noastră;intrã in compozitia floristicã a multor tipuri de pajisti permanente si temporare;calitatea superioarã a furajului si grad ridicat de consumabilitate;in stare proaspãtã produce meteorizatie,dar cultivat in amestec cu alte graminee perene acest fenomen dispare.Trifoiul alb

Trifoiul alb - Caracteristici agrobiologice:leguminoasã cu lăstari erecţi, terminati cu o frunzã cu 3 foliole sau cu o inflorescenţă de tip capitul si cu lăstari târâtori, numiti stoloni, de la nodurile cărora (în contact cu solul) se formează alţi lăstari erecţi si rădăcini ceea ce permite înmultirea vegetativa a trifoiului alb;in culturã se intãlnesc tipuri:

tipul silvestris - trifoiul alb de talie micã,cel mai rãspândit in flora spontana;tipul giganteum sau Ladino - tipul inalt, cu lăstari de 40-60 cm,puternici, fistulosi;tipul intermediar sau hollandicum, cu forme intermediare ca înălţime intre celelalte 2;soiuri:din tipul silvestris: CARPATIN;din tipul giganteum: DACIA;din tipul intermediar: CARMEN, MĂGURELE 1, MIORIŢA.

Cerinţe faţă de climă şi sol:cerinţe relativ ridicate fatã de umiditate, mai ales tipul giganteum;cerinţe scăzute fatã de temperaturi scăzute si fatã de sol.

Tehnologia de culturã:cu excepţia tipului giganteum (Ladino), care se cultivă şi în cultură pură, trifoiul alb;se seamănă in diferite tipuri de amestecuri pentru înfiinţarea de pajişti temporare (semănate), valorificate prin păşunat sau mixt (păşunat; fâneaţă);in culturã purã semănatul se realizează primăvara devreme sau la începutul lunii august, cu o normă de semănat de 8-10 kg/ha la 12,5 cm intre rânduri si 1-2 cm adâncime;tãvãlugitul terenului, inainte si dupã semãnat este o lucrare foarte importantã.

Lucrări de ingrijire:in culturã purã combaterea buruienilor se face cu Basagran 2 l/ha sau Pivot 0.75-1 l/ha;in cultura in amestec nu se efectuează lucrări speciale de întreţinere.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.