Trifoiul rosu

Trimis la data: 2014-04-10
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.45 / 10
Downloads: 1
Autor: wew_123
Dimensiune: 100kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Trifoiul se foloseste in alimentia animalelor sub foma de masa verde,fin,faina vitamentoasa,finaj.Se numara printer cele mai productive plante de furaj si formeaza nutreturi de calitate,cu un coefficient de digestibilitate si cu o consumatie ridicate.Furajul de trifoi este bogat in protein,saruri minerale,vitamine.

Referate similare:

Trifoiul are importanta deosebita si pentru ameliorarea calitatii solului.Cantitatea totala de azot acumulata in sol de trifoi este de 200-300kg/ha. In statul de 0.3cm al solului se acumuleaza 2,702 kg/ha radacini uscate in primul an de vegetatie si 3,940-4,670kg/ha in cel de al doilea an de vegetatie ,cea mai mare parte acummulinduse in stratul de 0-10cm.Trifoiul rosu imbogateste si cu fosfor,potasiu si calciu, numarindu-se printer cele mai bune premergatoare pentru mai multe culture,mai ales pentru cerealierele de toamna.

Masa verde a trifoiului contine 3,7% protein bruta,5,5%celuloza si o cantitate insemnata de vitamine:C,D,E,k,B1,B4,B5 si carotina.Finul bine pregatit, recoltat in plina floare,contine 14,5% protein bruta si 20,4% celuloza.100 kg de finaj de trifoi rosu, cu umiditatea de 50% contine38-43 u.n. si 4,5-5,5 kg proteina digestibila.

Substantele nutritive ale trifoiului, sub forme de furaj posedacoeficienti ridicati de digestibilitate.Coeficientii de digestibilitate ai substantelor organice indica valori de peste 70% in ceea ce tine de digestibilitatea substantelor organice din masa verde,de 60-65%-a celor din finajsi 56-68%- pentru substantele organice continute in fin.Valorile nutritive ale unui chintalde furaj de trifoi,recoltat la inceputul infloririi,este de 58,8 u.n. pentru fin si de 18,8u.n. pentru masa verde.Se poate cultiva in toate zonele tarii in special in zonele de munte si de deal.

2.Trifoiul are o radacina pivotanta,ajungind in al doilea an pina la 2m,cu numeroase ramificatiipe care se formeaza nodozitatile fixatoare de azot.In primul an de vegetatie radacina trifoiului ramine in straturile superficial ale solului(20-30) si se dezvolta puternic doar in anii urmatori.Tulpina este un colet scurt si tras in pamint prin contractarea radacinilor ,dinmugurii de pe colet pornesc numerosi lastari de 70-80 cminaltime,care uneori ppot ajunge pina la 150 cm.

Frunzele sunt trifoliate,formate din 3foliole ovate,obovate sau eliptice.Florile de tip papilionat sunt grupate in capitule.Polenizarea este alogama,ntomofila,efectuata de baondari si albine.Fructul este o pastaie ovala,monosperma.Semintele cu o forma specifica ,cu 2 umflaturi inegale de culoare galbena sau bruna,cu nuanta violeta.Masa a 1000 de boabe -1,5-2,2 grame.Un kg contine,in medie,500 mii de seminte.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.