Triunghiul Bermudelor

Trimis la data: 2003-05-19
Materia: Diverse
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 3
Nota: 7.10 / 10
Downloads: 21
Autor: Elvira p
Dimensiune: 7kb
Voturi: 359
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"Triunghiul Bermudelor"
Triunghiul Bermudelor mai este cunoscut şi sub forma de Triunghiul Diavolului şi se întinde pe o suprafaţă de 3.900.000 de km2, între Bermude, Puerto Rico şi coasta Floridei.
"Triunghiul Bermudelor"
"Triunghiul Bermudelor"

Legenda Triunghiului Bermudelor s-a născut în urma corespondenţei trimisă la 16 septembrie, 1950, agenţiei „Associated Press” de către reporterul E.W.Jones în cadrul căreia semnala ceea ce el considera disparţia misterioasă a unor nave şi avioane în „Iadul celor pierduţi”, denumire dată de Jones.

"Triunghiul Bermudelor"
Doi ani mai târziu George Sand relata în revista Fate despre „O serie de dispariţii misterioase marine, care nu au lăsat urme şi care s-au petrecut în ultimii ani” în acest loc misterios.

"Triunghiul Bermudelor"
În cartea sa editată în 1955, intitulată O întâmplare cu OZN-uri M.Jessup a reluat câteva din aceste relatări, sugerând că forţe extraterestre au provocat incidentele, părere împărtăşită de Donald Keyhoe(Conspiraţia farfuriilor zburatoare- 1955) şi de Frank Edwards(Mai stranie decât ştiinţa- 1959).

"Triunghiul Bermudelor"
Însă sintagma ce avea să se bucure de cea mai largă popularitate a fost aceea folosită de Vincent Gaddis când şi-a publicat articolul intitulat Triunghiul mortal al Bermudelor pe care anul următor l-a inclus în cartea sa Orizonturi invizibile.Curând,aproape toate cărţile populare care tratau „mistere adevărate”, cuprindeau secţiuni cu privire la Triunghiul Bermudelor.

Ivan Sanderson, autorul volumului Rezidenţii invizibili (1970), a citat-o ca dovadă a unei civilizaţii subacvatice inteligente şi cu tehnologie avansată, care, pe lângă alte mistere, era răspunzătoare şi pentru OZN-uri.

Prima lucrare dedicată nemijlocit acestui subiect a fost cartea publicată de John Spencer, intitulată Tărâmul celor pierduţi (1973), care a fost republicată de editura Bantam în tiraj de masă şi s-a bucurat de unimens succes. Un film artistico-documentar (Triunghiul diavolului) a stârnit un nou val de interes popular asupra subiectului.

Febra pentru Triunghiul Bermudelor a atins apogeul în 1974 o dată cu publicarea cărţii cu acelaşi nume, un bestseller(5.000.000 exemplare vândute în lumea întreagă), scrisă de Charles Berlitz împreună cu John Valentine.

Toate articolele şi cărţile respective conţineau puţine dovezi ale unor cercetări directe în materie. Cititorii atenţi au putut observa că autorii se inspirau reciproc din lucrările lor. În 1975, Larry Kusche, bibliotecar la Universitatea Statului Arizona, a publicat o lucrare care demitiza categoric ceea ce el numea „un mister fabricat”. În cartea sa intitulată Misterul Triunghiului Bermudelor a fost rezolvat, el pezenta rezultatele cercetărilor sale în arhive, lucru pe care ceilalţi autori nu-l făcuseră.

Prognozele meteorologice, rapoartele întocmite în urma investigaţiilor oficiale întreprinse, relatări din presă şi alte documente pe care le cercetase, dar pe care ceilalţi autori le neglijaseră, dezvăluiau că lucrările publicate anterior despre Triunghi trataseră fără seriozitate dovezile.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.