Tulburarea de gen

Trimis la data: 2016-06-17
Materia: Psihologie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 8.04 / 10
Downloads: 0
Autor: petrasvetlanamelinte
Dimensiune: 8kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Scurta introducere in problematica transgender

"Transgender" (TG) este un termen-umbrela sub care se aduna diferita varietati ale identitatii de gen. In aceasta categorie intra acele persoane care nu se simt comfortabil intr-un anumit gen sau care nu corespund, prin imagine sau comportament, normelor asociate unui anumit gen: travestiti, transsexuali, persoane intersexuale (hermafrodite), barbatii efeminati, femeile cu aspect masculin etc.
Tulburarile de identitate de gen sunt boli mintale? Pentru a se
califica drept tulburare mintala, un pattern de comportament trebuie sa
aduca un dezavantaj adaptativ semnificativ persoanei sau sa cauzeze
suferinta mintala personala. DSM-IV si ICD-10 au definit sute de boli
mintale care variaza prin debut, durata, patogeneza, dizabilitate functionala si tratabilitate.

Transsexual (TS) este termenul folosit pentru a defini persoana care simte ca trupul sau nu corespunde cu identitatea sa de gen. Expresia generala prin care se definesc persoanele TS este "femeie prizoniera intr-un corp de barbat/barbat prizonier intr-un corp de femeie". Persoanele transsexuale sunt: barbati-catre-femei (male-to-female - MTF) sau femei-catre-barbati (female-to-male - FTM). Adesea, persoanele transsexuale traiesc o profunda stare de discomfort emotional datorat incongruentei dintre identitatea de gen si corpul lor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.