Turism - spatiul rural si zona montana

Trimis la data: 2014-06-16 Materia: Turism Nivel: Facultate Pagini: 18 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Marius petru Dimensiune: 33kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Dezvoltarea spatiului rural, cunoasterea acestuia presupune o activitate diversa si complexa.
Turismul si agroturismul este vital pentru o tara indifferent de gradul ei de dezvoltare, avand cateva exemple foarte suggestive in acest sens. In primul rand, este cazul Elvetiei, o tara unde predomina muntele dar unde nu lipsesc din peisaj bovinele, care reprezinta si un symbol al acestei tari.

Un alt exemplu de tara unde predomina turismul, dar a carei dezvolatre economica este incomparabila cu cea a Elvetiei, este Egiptul, un stat cu o populatie care depaseste 65 milioane locuitori, dintre care doar aproximativ 2 milioane si jumatate reprezinta clasa de mijloc sic ea a oamenilor instariti, restul fiind saraci. Aici turismul reprezinta motorul economiei, alaturi de Canalul Suez fiind ramurile care aduc cel mai mare profit economic. In turism exista o serie mare de locatii care intregesc considerabil bugetul statului egiptean, amintind aici piramidele, Valea regilor, Alexandria, Peninsula Sinai.

Dimensiunea spatiului rural este exprimata prin suprafata detinuta dar si din ponderea populatieie ocupate in activitati productive, de servicii, cultural- sociale, de habitat si turism.
Raportat la Uniunea Europeana, Comisia de agricultura si dezvoltare rurala a Consiliului Europei apreciaza ca spatial rural al Europei reprezinta 85% din suprafata sa totala si afecteaza direct sau indirect mai mult de jumatate din populatia europeana.

Ponderea populatiei rurale si a suprafetei ocupate de spatial rural, precum si importanta vietii rurale pentru o tara fac ca problema dezvoltarii si amenajarii rurale sa capete dimensiuni si importanta nationala si internationala. Exemplificam aici Franta, una dintre marile puteri mondiale, unde se spune ca spatial rural reprezinta "cartea de vizita a tarii".

De ce se intampla acest lucru? Pentru ca populatia din mediu rural si din zonele montane este cea care conserva traditionalismul unei tari, cea care pune in valoare specificul unei tari.
Dezvoltarea si amenajarea rurala tinde sa evolueze, sa se modernizeze la nivelul fiecarei tari. Si in Romania acest fenomen se intampla in momentul de fata. Aceasta dezvoltare si modernizare are obligatia si un principal obiectiv totodata de mentinere si conservare a caracterului national al spatiului si culturii rurale.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.