Turism ecologic in Delta Dunarii

Trimis la data: 2012-08-02
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 30
Nota: 9.75 / 10
Downloads: 0
Autor: SILVIA
Dimensiune: 49kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Daca ati cutreierat globul pamantesc in lung si in lat si daca ati vazut ruinele Greciei, vi s-a spus ora exacta de catre Big Benul Londrei, ati simtit inghetul Antarcticii, ori zapuseala Australiei si ati inotat cot la cot cu delfinii din Coasta de Azur, tot nu ati vazut nimic daca nu ati fost in Delta Dunarii. In acceptiunea Asociatiei de Ecoturism din Romania, "Delta Dunarii - cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa- face parte din pricipalele eco-atractii ale Romaniei".
Delta Dunarii este situata in partea de SE a Romaniei, avand forma literei grecesti "Δ" (delta), fiind limitata la SV de podisul Dobrogei, la N formand granita cu Ucraina, iar la E de zona de varsare in Marea Neagra. Delta Dunarii este traversata de paralela de 45º latitudine N si de maridianul de 29º longitudine E. (Anexa 1.Harta Delta Dunarii)

Suprafata deltei, impreuna cu complexul lagunar Rasim-Sinoe este de 5050 Km ( din care 732 Km apartin Ucrainei) si reprezinta cel mai mare sistem de purificare a apei din Europa, filtrind apa Dunarii la intrarea acesteia in Marea Neagra.Delta Dunarii, ce se interpune intre Dunare si partea de vest a Marii Negre, este un loc unic nu doar in Europa, ci si printre celelalte ecosisteme deltaice, Delta Dunarii reprezinta un imens laborator stiintific pentru un numar mare de cercetatori si exploratori, fie acestia ecologi, biologi, zoologi, botanisti, ornitologi, geologi, geografi etc.

Potentialul turistic natural si antropic al Deltei Dunarii, ii confera un caracter de unicat in Europa si chiar in lume, atat sub aspect ecologic datorita resurselor ei naturale cu o capacitate constanta de regenerare si a peisajului mirific, la care se adauga valoarea sa culturala si istorica, cat si al modului de habitat in mediul deltaic, printr-o deosebita varietate si originalitate peisagistica, morfohidrologica si faunistica.

Caleidoscop al unor peisaje mereu inedite, paradisul pasarilor si al puzderiilor de pesti -Delta Dunarii -o regiune de mare frumusete naturala si de un real interes stiintific, se afla pe locul 5 intre zonele umede ale Terrei si pe locul 2 in Europa, dar ca importanta ecologica este a 3-a din lume, fiind si cea mai bine conservata delta din lume.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.