Turism rural cu Antrec

Trimis la data: 2015-10-31 Materia: Turism Nivel: Facultate Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Andrei_R Dimensiune: 30kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In tara noastra se practica de multa vreme, in mod sporadic si neoficial, cazarea la localAZniAZci a vizitatorilor ocazional ai unei asezari rurale. Incepand din 1967-1968, in mod organizat s-au reAZalizat primele actiuni turistice in mediul rural pentru grupuri de tuAZrisAZti aflati pe litoralul romanesc al Marii Negre.
Din 1972 Centrul de Cercetari pt. Promovarea Turismului International, printr-un orAZAZdin al MiAZnisterului Turismului, a trecut la identificarea unor localitati rurale repreAZzenAZtaAZti-ve pentru satul roAZmaAZnesc cu scopul dea fi lansate si promovate in turism. In urma acesAZtor studii s-a stabilit ca pot fi inAZtroduse in turismul intern si international cca.118 localitati ru-rale, din Brasov au fost deAZsemAZnaAZte: Rucar, Fundata, Sirnea.

ANTREC: devenind membra, in 1995, a Asociatiei de profil EUROGITES , aceasta caAZlitate a ajutat-o in promovarea turismului rural romanesc in lume. • In cadrul proAZiec-tuAZlui PHARE penAZtru dezvoltarea turismului in Romania, este desemnata pentru aleAZge-rea actiunilor de proAZmoAZvaAZre si marketing, proiectul prevazand crearea unei retele nationale concepute ca un sistem integrat si computerizat, cu posibilitati de racordare la piata turistica europeana.

Comisia EuAZroAZpeana a emis o serie de actiuni cum ar fi: declansarea actiunii "viitorul lumii ruAZrale" si a reAZforAZmei structurale a mediului rural; organizarea la inceputul anului 1992 a unor serii de proAZiecAZte cu finantare proprie, sub titlul "Ecoturismul - cultura si ruralitate" la care au parAZAZticipat 22 de state printre care si Romania: programul PHARE privind Europa Centrala si de Est ce viAZzeaAZza dezvoltarea rurala. Vicepresedintele ANTREC Brasov si presedintele FunAZdaAZtiei Fun-daAZta, Ciprian Benga, a intocmit un dosar pentru acest program PHARE. Din 465 do-sare inAZtocAZmiAZte si trimise au fost selectionate doar 28, printre care si acesta.

Programul de DezAZAZvolAZtaAZre EcoAZnomica Locala Durabila, bazat pe activitatea sport-turism, este o modalitate de subAZvenAZtioAZnaAZre a turismului rural in proportie de 53% din fondurile Comisiei Europene, 28% din banii unAZor investitori francezi, iar 18% din fondurile Consiliului Judetean Brasov. ParAZtea de finanAZtaAZre ramasa cade in sarcina Fundatiei si a Consiliului Local Fundata. Pentru puAZneAZrea in pracAZtiAZca a proiectului, doi tehnicieni au fost trimisi la specializare in strainatate penAZtru a se doAZcuAZmenAZta in domeniul schiului. Partenerii straini ai Fundatiei au livrat echiAZpaAZmenAZteAZle: 25 biciclete de mountain-bike, sanii de transport si 375 de perechi de schiuri.

Un alt proAZieAZct pilot in care este implicat ANTREC este cel aflat sub auspiciile Bancii MonAZdiAZale, care a inAZcheiat un acord de parteneriat cu Ministerul Culturii si urmareste refacerea saAZteAZlor sasesti si a vechilor biserici fortificate evanghelice. ANTREC a identificat case in satele inAZcluAZse in proAZieAZct: Viscri, Cincu, Mojna si Biertan - care se preteaza la desfasurarea turismului ruAZral de caAZliAZAZtaAZte, I-a ajutat pe proprietari sa intocmeasca dosare de omologare si au constituit cenAZtre de inAZforAZmaAZre. Fiecare dintre cele patru localitati beneficiaza pe perioada derularii proAZiecAZtuAZlui de caAZte 50.000 USD.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.