Turismul de afaceri

Trimis la data: 2020-01-18 Materia: Turism Nivel: Facultate Pagini: 12 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: juliejj Dimensiune: 195kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
I. Ce este turismul de afaceri? Caracteristici ale turistilor
II. Formele turismului de afaceri
III. Caracteristicile turismului de afaceri
IV. Legatura dintre turismul de afaceri si turismul de relaxare
V. Diferentieri intre turismul de afaceri si turismul de relaxare
VI. Principalele beneficii ale turismului de afaceri asupra destinatiilor
VII. Industriile si turismul de afaceri
VIII. Turismul de afaceri in diferite tari ale lumii
IX. Concluzii
X. Bibliografie

I. Ce este turismul de afaceri?Caracteristici ale turistilor

Turismul de afaceri este definit ca fiind: "calatoria organizata cu scopul desfasurarii unor activitati lucrative, intr-un alt loc decat cel obisnuit" (Middleton, Clarke, 2001), sau succint, acesta reprezinta "calatoria pentru un scop legat de locul de munca" (Swarbrooke and Horner, 2001).Desi aceste actiuni presupun desfasurarea unei activitati remunerate, ele sunt asimilate turismului deoarece organizarea si realizarea lor presupune utilizarea dotarilor turistice de cazare, alimentatie, agrement, cat si consumul unor servicii specifice furnizate de organizatorii de calatorii.
Turismul de afaceri este principala forma de turism practicata in multe orase din lume, reprezentand "una din cele mai vechi forme de turism, omul calatorind in acest scop inca din cele mai vechi timpuri" (Davidson, 1994).

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.