Turismul marilor cazinouri si al jocurilor de noroc

Trimis la data: 2017-10-12
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 8.36 / 10
Downloads: 1
Autor: Cosmin Aleexandru
Dimensiune: 10kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Concept
Scurt istoric
Dependenta de jocuri de noroc
Strategiile cazinourilor
Povestea oraselor cu traditie
TOP 10 cele mai bune orase pentru jocuri de noroc
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE
Concept

Joc de noroc sau Joc de hazard (araba hazard - joc cu zaruri) sunt denumite categoria de jocuri unde pierderea sau castigul depind in mare parte de intamplare (noroc). Aceste tipuri de jocuri depind intr-un grad diferit de noroc sau de iscusinta jucatorului. Astfel jocul de ruleta practicat in cazinouri nu poate fi influentat deloc de inteligenta jucatorului ci numai de intamplare.

Cuvantul cazinou este de provenienta italiana si desemneaza o casa de dimensiuni reduse - casini - unde se intalneau cei bogati, unde, nu de putine ori, viciul era la el acasa si unde, intre doua jocuri de noroc, se puneau la cale treburile tarii.

Scurt istoric

Prima casa oficiala de jocuri de noroc si-a deschis portile la Venetia, in 1626, orasul lagunelor ramanand vreme indelungata Mecca jucatorilor impatimiti. Atat de mult se castiga aici, incat, de-a lungul canalelor, functiona o adevarata retea de hoti si asasini, care ii atacau adesea pe castigatori, dupa ce acestia paraseau localul. Se pare ca infractorii aveau complici atat printre jucatori, cat si printre salariatii cazinoului.

Lipsa de siguranta a castigatorilor dupa ce ieseau din casele de joc a scos treptat orasul din circuitul pariurilor. A urmat o explozie a cazinourilor in Franta, Germania si chiar in Anglia. Au fost introduse jocuri noi, iar progamul de functionare a localurilor a fost prelungit. Daca britanicii nu se pot lauda cu un cazinou-emblema, in schimb cazino-urile se pot lauda cu uriasele sume de bani castigate de pe urma insularilor. In treacat fie spus, englezii sunt aceia care au inventat un precursor al jocului cu zaruri.

Dependenta de jocuri de noroc

Dependenta de jocuri (jocul compulsiv) este o boala a controlului impulsurilor. Jucatorii compulsivi (si dependenti) nu-si pot controla impulsul de a juca, chiar atunci cand ei stiu ca jucatul/pariatul le provoaca suferinta lor insisi sau familiei. Jocurile de noroc sunt aproape in permanenta in mintea jucatorilor, in ciuda consecintelor sau a situatiei in care se afla. Acestia continua sa joace indiferent de faptul ca sunt euforici sau depresivi, imbogatiti sau ruinati financiar. Chair si atunci cand toate conditiile sunt impotriva lor, chiar si atunci cand nu-si mai pot permite sa piarda, persoanele cu dependenta de jocuri de noroc nu se pot abtine sa nu joace.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.