Turismul rural judetul Harghita

Trimis la data: 2013-12-25
Materia: Turism
Nivel: Liceu
Pagini: 43
Nota: 9.69 / 10
Downloads: 0
Autor: marton_izuka
Dimensiune: 326kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Turismul este un domeniu interesant, care devine tot mai importanta in zilele noastre. Are mai multe feluri, mai multe ramuri, care sunt interesante si se poate analiza pe fiecare. Turismul are avantajele si dezavantajele ei la fel ca si turismul rural.In aceasta aceasta lucrare, in prima parte, am analizat turismul, in general. Am pornit cu etimologia cuvantului "turism", pentru ca mai intai trebuie sa descoperim de unde vine cuvantul, care este numele acestui domeniu interesant -turismul. Dupa aceea trebuie sa analizam definitiile turismului si conceptele care se leaga de turism, pentru a intelege si mai bine.
Dupa ce am aflat ce inseamna turismul, trebuie sa ne uitam dupa potentialul turistic, care atrage turistii atat din strainatate cat si din tara. In Ramania exista multe locuri care atrag turistii, ca de exemplu: natura - lacurile , muntii, carpatii romanesti, padurile, minele, etc.; vegetatia;fauna.

Exista si potential turistic antropic, ca de exemplu:
-monumentele de arta
-istorice, etc.

Enumerarea formelor de turism este importanta pentru a cunoaste mai bine turismul.Turismul are mai multe forme, care de variaza in functie de pucntele de vedere, din care este analizat. Formele de turism sunt clasificate in urmatorul fel:
-dupa sezonalitate,
-dupa mijlocul de transport folosit,
-dupa motivatia care genereaza calatoria, etc.

Exista si subtipuri de turism rural. Acestea sunt urmatoarele:
-turismul etnografic
-turismul etnografic
-turismul pentru recreere si odihna

In capitolul II am analizat turismul rural: un scurt istoric despre turismul rural; definitiile ei, pentru a intelege mai bine.

Turismul rural prezinta multe factori de dezvoltare:
-cresterea duratei timpului liber,
-cresteera veniturilor,
-cresterea populatiei de varsta a III-a,
-perfectionarea modalitatilor de promovarea,
-turismul rural este benefic pentru copii, etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.