Turismul viti-vinicol

Trimis la data: 2016-05-03
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 87
Nota: 8.74 / 10
Downloads: 1
Autor: dima_lk
Dimensiune: 369kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
TURISMUL VITI-VINICOL IN REPUBLICA MOLDOVA

Teza de an, la facultatea Bussines si administrare, specialitatea : turism si servicii hoteliere.

CUPRINS

Capitolul I. Turismul vitivinicol: aspecte generale
1.1 Turism viti-vinicol - concept istoric.
1.2 Cultura si arta vinului.
1.3 Evolutia dezvoltarii turismului viti-vinicol in Republica Moldova.

Capitolul II. turismul viti-vinicol: analiza comparativa in diferite tari
2.1 Tendinte moderne in dezvoltarea turismului viti-vinicol la nivel european
2.2 Integrarea turismului viti - vinicol din Republica Moldova in circuitele turistice internationale.
2.3 Impactul turismului viti-vinicol asupra economiei tarii.

Capitolul III. Turismul viti-vinicol in Republica Moldova
3.1 Caracteristica intreprinderilor vinicole.
3.2.1 Programul National in domeniul turismului "Drumul Vinului in Moldova".
3.2.1 Traseele turistice viti-vinicole incluse in programul "Drumul Vinului".

Concluzie si recomadari
INTRODUCERE

Actualitatea temei investigate. Cricova, Milestii Mici si Purcari sunt principalele destinatii turistice din Moldova. In fiecare an, zeci de mii de turisti sosesc in Moldova, pentru a face cunostinta cu legendarele beciuri de vin. Beciurile din Cricova, Milestii Mici si Purcari au o semnificatie deosebita in dezvoltarea turismului in Moldova. In scopul promovarii turismului vitivinicol, anual se petrec expozitii internationale. Đ•xpozitia internationala specializata anuala "ExpoVin Moldova" este unul dintre evenimentele cele mai semnificative in agenda ramurii vinicole din Moldova. Istoria expozitiei "ExpoVin Moldova" descinde catre 1992, an in care un grup de entuziasti din nou-aparuta companie "Poliproiect" S. A. a decis sa se consacre activitatii expozitionale. Piatra de incercare pe acest fagas a fost expozitia productiei vinicole "Wine International' 92", care, in ultima instanta, a si determinat soarta de mai departe a companiei. Ceva mai tarziu expotitia purta denumirea "Vinmoldova". Anul 2002 a marcat o cotitura serioasa in organizarea traditionala a expozitiei. Ea a intrat intr-o noua faza de dezvoltare, primind si o alta denumire - ExpoVin Moldova.

Scopul. Teza de licenta reprezinta o activitate prevazuta in curriculumul specialitatii, care are menirea de a forma abilitati de cercetare teoretica si practica, de aprofundare intr-un anumit domeniu al viitoarei specialitati in scopul realizarii unui studiu consecutiv si finit al unei probleme actuale si importante pentru formarea profesionala a studentului. In cazul dat urmeaza sa reflecte problemele de cel mai mare interes teoretic si practic din domeniul turismului vitivinicol, in acest mod solicitand autorului valorificarea cunostintelor acumulate si posibilitatea de a realiza aplicarea lor practica.
Obiectele cercetarii le-au constituit beciurile subterane de vinuri din tara noastra, practici si forme de turism vitivinicol.

Structura tezei. Teza cuprinde introducere, 3 capitole, concluzii si recomandari.

In capitolul I Turismul viti-vinicol: Aspecte generale sunt incluse particularitatile turismului viti-vinicol , cultura si arata vinului si este descrisa evolutioa pe parcursul anilor al acestui domeniu al economiei nationale si evenimentele ce au avut loc in scopul atragetrii turistilor si investitiilor strainepe teritoriul tarii

In capitolul II .................. este realizata o analiza comparativa turismului viti-vinicol al Republicii Moldova cu cel al tarilor europene care dispun de potential viti-vinicol inalt. Este cercetat gradul de integrare a turismului viti-vinicol din Republica Moldova in circuitele turistice internationale, analizand: oferta turistica a tarii noastre; cadrul legislativ necesar dezvoltarii unui turism competitiv; cresterea calitatii serviciilor prestate; pregatirea profesionala a fortei de munca care activeaza in domeniul turismului; precum si politica de preturi existenta pe piata turistica a Republicii Moldova. De asemenea se analizeaza rolul si locul turismului viti-vinicol in economia tarii si posibilitatile de dezvoltare a turismului receptor.

In capitolul III Turismul viti-vinicol in Republica Moldova-- se descrie istoricul si potentialul intreprinderilor viti-vinicole cu toate serviciile pe care sunt gata sa le ofere consumatorilor, precum si rolul firmelor de turism in valorificarea potentialului vinicol, promovarea imaginii cramelor, elaborarea si formarea traseelor si pachetelor turistice viti-vinicole La fel, este prezentata hotararea Guvernului Republicii moldova Nr. 554 din 24.05.2004 cu privire la aprobarea programului National in domeniul turismului "Drumul Vinului in Moldova" si traseele turistice viti-vinicole.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.