Tutela administrativa - reglementare interna si europeana

Trimis la data: 2006-06-19 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 74 Nota: / 10 Downloads: 12
Autor: Georgiana Decu Dimensiune: 117kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Tutela administrativa. Reglementare inte
Dicţionarul limbii române reţine pentru verbul a administra explicaţia: a conduce, a cârmui, iar pentru administraţie totalitatea autorităţilor administrative existente într-un stat, secţie sau serviciu, care se ocupă de problemele administrative ale unei instituţii sau agent economic. În dreptul administrativ tradiţional, noţiunea de „ administratie publica ” a fost amplu şi diferit analizată, atât în literatura juridică interbelică, cât şi în cea de după al doilea război mondial.

Tutela administrativa. Reglementare inte
Uneori sfera administraţiei de stat, alteori, administraţia realizată de organisme statale era privită doar ca o dimensiune a administratiei publice , făcându-se distincţia între administraţia publică de stat şi administraţia publică a comunităţilor locale. Apoi, administraţia de stat, în unele perioade legislative, s-a limitat la activitatea organelor administraţiei de stat, ca în alte perioade legislative, de regulă după adoptarea de noi Constituţii, să fie extinsă şi la activitatea altor organe de stat. Exemplul cel mai elocvent în această privinţă ni l-a oferit Art. 48 din Constituţia României din 1991, care admitea existenţa actului administrativ în cazul oricărei autorităţi publice. În versiunea din 2003 a Constituţiei, urmare a revizuirii , Art. 48 devenit Art. 52, menţine soluţia după care actele administrative atacate aparţin autorităţilor publice, soluţie avută în vedere şi de noua lege a contenciosului administrativ, Legea nr.554/2004 .

Tutela administrativa. Reglementare inte
În limbajul curent termenul „administraţie” este utilizat în mai multe sensuri. Astfel, prin administraţie se poate înţelege: conţinutul principal al activităţii puterii executive a statului; sistemul de autorităţi publice care înfăptuiesc puterea executivă; conducerea unui agent economic sau instituţii social-culturale; un compartiment (direcţie, secţie, sector, serviciu, birou) din unităţile direct productive sau instituţii social-culturale, care nu desfăşoară nemijlocit o activitate direct productivă.

Tutela administrativa. Reglementare inte
Explicarea conceptului de administraţie publică se realizează prin raportarea la alte noţiuni, cum ar fi: serviciul public, putere publică, autoritate administrativă, organ administrativ, interes public. Dintre multiplele sensuri ale termenului de administraţie, preocupările teoretice s-au axat în principal pe clarificarea noţiunii de administraţie publică, luată ca formă de exercitare a puterii executive în stat, mai ales datorită importanţei pe care o reprezintă cunoaşterea exactă a acestei activităţi în intimitate, a modului în care trebuie să fie organizată realizarea ei în practică, moment esenţial, de care depinde în mare măsură înfăptuirea rolului statului în organizarea şi conducerea societăţii.

Tutela administrativa. Reglementare inte
În concepţia Profesorului Ioan Alexandru, administraţia Publică este un termen mai larg decât conducerea publică (management public), pentru că aceasta nu se limitează la management ci include împrejurările politice, sociale, culturale şi legale care afectează conducerea instituţiilor publice. David H. Rosenbloom, în lucrarea sa „Public Administration” releva faptul că „ administraţia Publică, ca multe alte strădanii umane, este dificil de definit dar oamenii au cu toţii un sens al acesteia, deşi sunt păreri diferite despre cum ar putea fi realizată”.

Tutela administrativa. Reglementare inte
De asemenea, consideră că, orice definiţie dată administraţiei publice trebuie să producă un impact adânc asupra publicului. Sunt asemănări între administraţia publică şi cea privată, adesea, acestea sunt relativ neimportante. administraţia publică are ca principal obiectiv administrarea interesului public, este constrânsă de Constituţii, dar nu şi de forţa marketingului, şi este considerată un adevăr public exercitat în numele suveranilor.

Tutela administrativa. Reglementare inte
administraţia publică este o categorie atât de abstractă şi variată, încât poate fi descrisă în termeni diferiţi. Totuşi, o definire a administraţiei publice este necesară. Conceptul de administraţie publică, aşa după cum, de altfel, se cunoaşte, în orice societate, fie ea clasică, fie modernă, reprezintă în esenţă un instrument al statului indispensabil în atingerea unor deziderate, a unor obiective majore determinate de el, în fapt, de realizare a unor valori politice stabilite prin acte juridice, în scopul satisfacerii interesului general, prin acţiunea puterii publice.

Tutela administrativa. Reglementare inte
Ea este constituită din ansamblul serviciilor publice, a căror bună desfăşurare permite realizarea obiectivelor definite de puterea politică. Constituie de asemenea, organizarea care se dă oricărui grup social evoluat, instrumentul de coeziune şi de coordonare indispensabilă, fără de care societatea se „dezagreghează”.
În acest plan sunt edificatoare afirmaţiile Prof. Paul Negulescu care afirma că „ activitatea statului manifestată prin activitatea diverselor servicii publice şi supusă ordinii legale, constituie administraţiunea” , el definind administraţia Publică ca fiind acea instituţie complexă ce reuneşte toate serviciile destinate satisfacerii intereselor generale, regionale sau comunale, precizând că sunt administraţii publice statul, judeţul şi comuna.

Tutela administrativa. Reglementare inte
Se menţiona, totodată, în Legile administrative din perioada interbelică precum şi în Constituţia din 1923, că administraţiile publice sunt personificate, adică au iniţiativă, răspundere şi capacitate juridică de a face acte de putere publică, de comandament şi acte patrimoniale, ele fiind persoane juridico-teritoriale ce au dreptul de comandă şi ca atare pot aplica constrângerea, în limitele unui anumit teritoriu. De asemenea, se arată că administraţiile publice au un caracter de generalitate, nu de specialitate, ele urmărind satisfacerea intereselor membrilor săi; fiind persoane juridice trebuie să aibă patrimoniu cu caracter de generalitate, în sensul că din veniturile sale sunt satisfăcute aceste interese generale variate, când este vorba de stat, mai puţin variate când este vorba de judeţe şi comune.

În concepţia Profesorului Paul Negulescu administraţia trebuie să satisfacă la timp nevoile administraţilor; nu are voie să fie solicitată de cineva pentru a se pune în mişcare, după cum are nevoie autoritatea judecătorească. Ea trebuie să fie continuă, căci în mişcarea socială se pot întâlni adesea diverse obstacole care trebuie înlăturate. Punând semnul egalităţii între noţiunea de administraţie (administraţiune) şi sintagma „autoritatea administrativă”, Profesorul Anibal Teodorescu, precizează că administraţia Publică îşi îndeplineşte rolul cu ajutorul unor organe alcătuite, în ultima analiză, din persoane fizice sau din grupări de persoane fizice care sunt: miniştri, prefecţii, comisarii de poliţie, consiliile judeţene, consiliile comunale.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.