UE si strategii de securitate

Trimis la data: 2017-01-12
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 8.43 / 10
Downloads: 0
Autor: pantofior
Dimensiune: 14kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Lucrarea contine un rezumat explicit al studiului asupra strategiilor adoptate de UE pana in prezent.

Elaborarea strategiilor de securitate in secolul al XXI-lea: cazul UE

Curs: Securitate miltara

Raportul privind punerea in aplicare a Strategiei de Securitate - 2008
Pana in acest punct, studiul de fata ne-a ajutat sa trasam liniile importante ale evolutiei politiciilor si strategiilor de securitate ce s-au dovedit a fi necesare de-a lungul timpului odata cu transformarile politice, economice ori sociale sau produse de noi conflicte si obiective la nivelul scenei internationale.

De asemenea, intelegerea unor notiuni fundamentale precum "strategie", "marea strategie" sau "cultura strategica", ne-au ajuta in analiza anterioara a conceptelor de PESC, PSAC, PESE, intelegerea importantei tratatului de la Lisabona, dar si in cunoasterea si intelegerea corecta a strategiei europene de securitate din 2003.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.