Ulead PhotoImpact 6

Trimis la data: 2011-09-07 Materia: Informatica Nivel: Gimnaziu Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 4194
Autor: Victor Gheorghe Dimensiune: 131kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
PhotoImpact este un produs al Ulead Company, iar din aceasta serie cel mai nou este PhotoImpact 7, aparut in urma cu circa o luna. Cel mai apreciat de specialisti este PhotoImpact 6. Acesta poate crea si edita imagini, poate crea design de pagina web, cat si grafica unei pagini web. Acest program poate lucra cu fisiere de tip UFO care contin obiecte ale caror proprietati pot fi modificate. PhotoImpact 6 poate folosi scannerul, camera digitala sau imprimanta dumneavoastra si poate rula doar de pe platforma Windows.

Ulead PhotoImpact 6

PhotoImpact este un produs al Ulead Company, iar din aceasta serie cel mai nou este PhotoImpact 7, aparut in urma cu circa o luna. Cel mai apreciat de specialisti este PhotoImpact 6. Acesta poate crea si edita imagini, poate crea design de pagina web, cat si grafica unei pagini web. Acest program poate lucra cu fisiere de tip UFO care contin obiecte ale caror proprietati pot fi modificate. PhotoImpact 6 poate folosi scannerul, camera digitala sau imprimanta dumneavoastra si poate rula doar de pe platforma Windows. Acest tip de fisier nu poate fi vizualizate de alte programe. Acest program poate salva imagini cu extensii BMP/RLE/UPI (Windows Bitmap); CLP (Windows Clipboard); FPX (Kodak FlashPix); GIF (Graphics Interchange Format); ICO (Windows Icon); IMG (Gem Image); JPG/JPEG/JPE ; MAC; MSP (Windows Paint); PCX (PC Paint Brush); PGM; PNG; PPM; PSD (PhotoShop File Format); TGA (Targa File Format); TIF/TIFF (Tagged Image File Format); WMF (Windows Metafile). Deoarece programul mai sus amintit poate lucra cu vectori, noi ca utilizatori putem crea imagini 2D sau 3D.
dar si o alta optiune prin care puteti selecta culoare predominanta. Acesasta este formata din trei reglaje de culori rosu, verde si albastru.

Paleta cu instrumente

Paleta de instrumente este formata (de la stanga la dreapta in imaginea de mai sus) din: cursorul de selectare obiecte, cursorul de selectare o suprafata de imagine, cursorul de introdus text, cursorul de introdus obiect (forma geometrica), cusorul de selectare o suprafata de imagine si deschiderea ei intr-o imagine noua, guma de sters, redimensionare imagine, selector de culoare, lupa, efecte, instrumente de desenat, instrument de copiere, instrument de adaugare obiecte si instrument de colorare majora.

Paleta “Easy Palette”


Paleta cu instrumente de desenat

Este compusa (de la stanga la dreapta in imaginea de mai sus) din: pensula, sprai, creion, creion ceramic, creta, creion, marker, pensula pentru pictura in ulei, creion cu particule colorate, pensula uda, craion cu urma, carioca. In partea de sus a ecranului se gaseste o paleta cu optiuni ale instrumentului selectat. La instrumentele de desenat pe aceasta paleta se gasesc culoarea cu care doriti sa desenati, dimensiunile instrumentului si efectele pe care le poate aplica in timpul desenarii cu respectivul instrument.


Paleta cu instrumente de selectat


Paleta cu gume de sters

Paleta cu instrumente cu efecte
Paleta cu efecte de culoare pentru obiectul selectat


Paleta cu obiecte

Aceasta paleta contine obiecte sau contururi de obiecte 2D si 3D, cat si linii drepte sau curbe, continue sau intrerupte.


Efectele pe care le contine PhotoImpact 6 sunt diverse.
Stilul imaginii. Cu ajutorul efectului de stilseason puteti aduce imaginii dumneavoastra o apropiere de sezonul in care sunteti chiar daca poza este facuta in alt sezon. Cu efectul stilfillter puteti filtra anumite culori din imaginea dvs. In categoria stil se mai gasesc efecte de fatza, de cladiri, flori, sculpturi, de natura, de cer, de luminozitate (zi) sau de intuneric (noapte).

Filtrarea imaginii. Cu ajutorul acesui efect puteti filta o culoare dintr-o imagine inlocuindo cu alta, sau puteri transforma imaginea intr-o singura culoare. Tot aici puteti filtra luminozitatea dintr-o imagine, ii puteti aduce efecte de miscare, efecte 2D si 3D, efecte de marire sau micsorare, bombare sau subtiere a unei portiuni din imagine cat si efecte de pictura in ulei sau acoarele si efecte de decupatura/lipire.

La Efecte de pictura puteti adauga efecte de pictura pe diferite materiale cum ar fi sticla, panza, lemn, metal, hatrie, usacat sau umed, in ulei sau in apa.

Efecte de desen. Aici puteti adauga efecte de diferite instrumente de desenat (creta, pensula, carioca, creion ceramic, pix, etc.), dar si efecte de fulgere, explozii, ceata, fulm, ploaie, ninsoare, meteoriti. Tot aici puteti aduce imaginii dumneavoastra efectul de vechime.

Cu ajutrorul galeriei stamp puteti adauga obiecte din lumea reala. Aceste obiecte se gasesc in libraria de imagini a programului. Acestea pot fi: frunze, fructe, legume, animale, flori, creioane, mingi de tenis, de fotbal, etc.

Efecte cu particule contine efecte cu picaturi de apa, fum, ceata, foc, zapada, efectul de ‘underwater’ .

Efectul de lumina poate aduce imaginii dvs. efecte cu fulgere, artificii, reflectii solare, reflectoare, meteoriti, comete si lasere.

Efectele animate sunt efecte de artificii, fulger, vant, ceata, reflectoare, toate in miscare. Cu aceste efecte puteti anima imaginea dumneavoastra. Singura extensie cu care puteti salva aceasta imagine este GIF (Graphics Interchange Format).

Efectele material. Aceste efecte sunt numai pentru obiectele sau textele deja adaugate in imagine si le ofera acestora aspectul de sticla, plastic, lemn, metal, material textil.

Efectul de deformare a unui text Cu acest efect puteti indoi sau deforma un text pe cate tocmai l-ati introdus in imaginea dumneavoastra.

Efectele de tiparire sunt efecte ce pot fi aplicate numai textelor, astfel textul dumneavoastra ia diferite aspecte, de la aspectul de stantat in pamant pana la aspectul de inghetat sau in flacari.

Efectul de buton. Acest efect este dedicat obiectelor, care dupa aplicate iau forma unui buton, si poate fi folosit in paginile web.

Efectul de rama . Prin acest efect puteti transforma imaginea dumneavoastra in tablou, adaugandui o rama clasica sau una virtuala.


Bibliografie:
PhotoImpact6 Help
PhotoImpact6 Tutorials

Powered by www.referat.ro

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.