Ultima noapte de dragoste

Trimis la data: 2014-11-20
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: florin.daniel
Dimensiune: 13kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Romanul este specie a genului epic , cu multe personaje si o actiune complexa,desfasurata pe mai multe planuri. In literatura, romanul cunoaste o mare varietate de clasificari. Din punctul de vedere al tehnicilor de creatie, romanele se impart in subiective si obiective.
Dupa parerea mea,aceasta opera este un roman subiectiv deoarece reuneste toate trasaturile acestui gen de opera.
In primul rand,in aceasta opera lipseste istorismul.Nu se respecta o ordine cronologica.
Dupa parerea mea,aceasta opera este un roman subiectiv deoarece reuneste toate trasaturile acestui gen de opera.
In primul rand,in aceasta opera lipseste istorismul.Nu se respecta o ordine cronologica.Naratorul relateaza scena in care ia parte la o discutie la popota, unde este indignat de parerea si viziunea unora despre dragoste,iar apoi relateaza cum a primit mostenirea de unchiul Tache,intrarea sa in lumea mondena si pana la intrarea in razboi.Aceste ultime intamplari au avut loc inainte de discutia de la popota.

In al doilea rand,naratiunea este la persoana I.Naratorul povesteste propria experienta de viata,astfel faptele si intamplarile sunt relatate din perspectiva participantului la actiune. Pe langa asta adaugam si absenta omniscientei si omniprezentei autorului. Cu ocazia excursiei la Odobesti, Ela il cunoaste pe domnul G.Aceasta incepe sa flirteze cu el, spre suferinta naratorului.La fel cum faceau si alte doamne din anturajul lor,Ela incerca cu orice pret sa se apropie de domnul G.

Atunci cand se urcasera in masina, ea a inventat un motiv stupid pentru a schimba locurile si pentru a ajunge mai aproape de el.Cand au facut pana si a trebuit sa astepte ca masina sa fie reparata, cei doi,Ela si domnul G,au facut o plimbare.La Odobesti aceste intalniri ale lor continua, cei doi fiind foarte apropiati chiar si la masa. Gheorghidiu crede ca Ela il inseala, dar niciodata nu gaseste dovada.El e foarte schimbator in ceea ce priveste relatia sotiei sale cu G(nu are o parere clara, in unele momente crezand ca este inselat,pentru ca apoi sa nu gaseasca nicio dovada si sa-si schimbe parerea).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.