Umarul

Trimis la data: 2015-05-11
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.80 / 10
Downloads: 1
Autor: Lavinia_C
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Traumatismele de la nivelul umarului sunt intalnite in activitatea sportiva si intereseaza in principal articulatiile adevarate, ligamentele si tendoanele acestor articulatii, oasele ale caror extremitati participa la realizarea acestor articulatii si nu in ultimul rand plexul nervos brahial si partile moi.
Astfel, la nivelul umarului intalnim: contuzii; luxatii; fracturi; plagi.
Scop: obiectivul de baza in recuperarea umarului post-traumatic este reprezentat de prevenirea instalarii redorii articulare si respectiv corectarea cat mai precoce a acesteia in conditiile in care deja a apucat sa se instaleze.
Urmatoarele obiective, ca si aplicare in timp a recuperarii, sunt constituite de angajarea unei stabilitati articulare si a unei forte musculare corespunzatoare unei functionalitati bune la nivelul umarului.
Principiile de care trebuie sa se tina cont in aplicarea tratamentului recuperator sunt reprezentate de principiul indoloritatii si de cel al progresivitatii.
Scopul recuperarii fizical-kinetice in afectiunile post-traumatice de la nivelul umarului la sportivi este vindecarea pana la "restitutio ad integrum" a structurilor afectate de traumatism (anatomic si functional), cu reintroducerea subiectului in activitatea sportiva.

Prevenirea instalarii redorii articulare se realizeaza in principal prin combaterea durerii si a procesului inflamator, asigurandu-se conditiile refacerii cat mai rapide a structurilor afectate de traumatism, astfel incat perioada de imobilizare sa fie minima.
Aceste obiective se realizeaza prin mijloace fizical-kinetice astfel:
-crioterapie;
-masaj cu caracter relaxant;
-electroterapie antialgica si antiinflamatoare, curenti diadinamici, unde ultrascurte, diapuls, galvanizare simpla sau ionogalvanizare;

-repaus articular la nivelul zonei afectate cu mobilizarea articulatiilor neafectate ale membrului brahial respectiv;
-presopunctura: dispersie 2 minute pe urmatoarele puncte- anterior punctului de jonctiune al metatarsianului 4-5 de aceeasi parte; extremitatea inferioara a "V"-ului deltoidian; marginea perineului de aceeasi parte la 4 cuni deasupra maleolei externe;
-electropunctura la nivelul meridianelor.

Clasic, recuperarea umarului post-traumatic se desfasoara in 5 faze:
1).Perioada imediat urmatoare traumatismului, caracterizata prin imobilizarea centurii scapulare si lipsa solicotarii la nivelul umarului.
2).Perioada imediat urmatoare suspendarii imobilizarii, caracteristica fiind inceperea mobilizarii, fara a irita insa leziunea.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.