Un om necajit

Trimis la data: 2009-04-01
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 9.27 / 10
Downloads: 10022
Autor: Catalina
Dimensiune: 4kb
Voturi: 524
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
În lecţie este vorba despre un copilaş necăjit care ieşise cu oile la păscut pentru că câteva zile nu a putut să le ducă din cauza frigului şi a vânturilor de la miazăzi.
El arăta amărât pentru că era încălţat cu nişte ciubote ale unui frate mai mare, ochii trişti şi era gălbejit şi mărunţel.

Micuţul băieţel i-a spus povestitorului că este necăjit că în ultimul timp au murit multe din oile lor şi tatăl lui este foarte supărat şi câteodată îl mai bate pe el fără motiv.

Când se îndrepta spre păşune cineva cu o căruţă i-a mai lovit o oaie care i-o lăsase mama lui care se prăpădise şi ea cu puţin timp în urmă.Era trist că mama lui a murit în postul Crăciunului şi pe el nu mai avea cine să-l îngrijască,să-l mângie să-i spună o vorbă bună.

A plecat mai departe cu oile,spunându-i vorbe bune oiţei care şchiopăta şi ca să se odihnească când va ajunge în poieniţă.
Scriitorul l-a lăsat trist în poieniţă cu grijile şi durerea lui ca ale unui om mare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.