Un scurt rezumat al turismul arhitectural

Trimis la data: 2012-12-07
Materia: Turism
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 8.27 / 10
Downloads: 0
Autor: oliana
Dimensiune: 16kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Turismul pe termen lung arhitectural inseamna a merge la o destinatie de calatorie pentru a vedea monumente istorice si de arhitectura. In aceste randuri vom discuta despre tot ce cuprinde turismului arhitectural si modul in care a schimbat conceptul de calatorie si de turism.Cei mai multi oameni merg in vacanta sau intr-o destinatie de calatorie in cautare de relaxare, pentru a face unele vizite, poate ca unele cumparaturi si au, in general, un moment bun. Cele mai multe excursii includ vizitarea unor monumente si cladiri care au o importanta istorica sau au un vizual uimitoar.
Acest lucru ne ofera o oportunitate de a privi si de a examina aceste cladiri si capodoperele arhitecturale de aproape iar privirea reala este mai buna la aceste cladiri decat privite doar la televizor si in reviste. Cultura si istoria unui loc pot fi urmarite prin tipul de arhitectura pe care la avut sau chiar inca mai exista. Deci, atunci cand o vacanta este obtinuta exclusiv admirati aceste monumente istorice si studiati diferite stiluri arhitecturale, acesta este numit turismul arhitectural.

Turismul arhitectural este foarte mare astazi si multe tari sunt promoveaza aceste forme de turism pentru a stimula economia lor. Turismul este unul dintre sectoarele cu cea mai rapida crestere si turismul arhitectural este intr-adevar in plina dezvolatare pentru a stimula economia. Arhitectura joaca un rol vital in atragerea turistilor intr-o locatie de caltorie. Turismul arhitectural cuprinde cultura unui oras, monumentele istorice si caldiri, castele, traditii etc. Germania este una dintre tarile care detine castele presarate in jurul valoriilor arhitecturale urmata de ruinele antice de la Roma care atrage numerosi excursionisti.

Turismul arhitectural in Egipt este pus in valoare prin piramidele egiptene. Egiptul este o tara care a fost cufundata in mister si arhitectura sa frumoasa duce catre miile turistii care il viziteaza. Arhitectura din Egipt a fost influentata in mare masura de arhitectura islamica. Unele dintre atractiile din Egipt sunt Marele Sfinx de la Gizeh, satul Deir al-Madinah, cetatiile de la Buhen, piramida de la Khafre, complexul de temple de la Karnak si Templul Luxor. Toate aceste structuri mari s-au facut din calcar, gresie, noroi, caramida si granit si dateaza de milioane de ani.

China este o tara care se mandreste cu una dintre cele mai bune arhitecturii din lume. Arhitectura chinezeasca, varind de la diverse dinastii care au condus acestea suferind o evolutie importanta. Oamenii recunosc arhitectura chinezeasca de la Marele zid din China si pagodele frumoase. Dar este ma mult decat o arhitectura chineza si atat. Oamenii care sunt interesati de arhitectura vor gasi in China a fi oregiune neexplorata virtuala, care are unele dintre cele mai bune monumete si caldiri. Unele arhitecturi notabile ale Chinei sunt: Templul Agatat, Orasul Interzis, Palatul Imperial Shenyang, Templul Cerului, Templul Confucius in Nanjing si Templul de minuni arhitecturale antice cat si moderne si este unul dintre cele mai bune destinatie turistica pentru cei care iubesc arhitectura.

Una dintre principalele atractii ale Frantei din punct de vedere arhitectural este Chapelle saint Micheld'Aiguilhe. Este o capela, care este situata pe partea de sus a stanci abrubte si trebuie sa urcati 268 de pasi pentru a ajunge la ea. O alta atractie care completeaza turismul arhitectural al Frantei este Mont St Michel capela, care pluteste in mare, la marea inalta de pe Coasta Normandiei.

Pentru cei cu pofta de ceva mai modern pot gasi Turnul Eiffel si Podul Millau, care este cel mai mare pod rutier din lume cantarind 36.000de tone. Alte monumente celebre franceze includ Chateau de Chambord, Luvru Piramida, Opera Garnier, schitul Plaza etc. Turismul arhitectural in Franta este unic care trebuie vazut ca sa poti sa crezi ca exista si minuni.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.