Utilizarea Internet Banking

Trimis la data: 2013-04-08
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 24
Nota: 8.21 / 10
Downloads: 0
Autor: habitcom
Dimensiune: 26kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Anul 2011 s-a dovedit a fi extrem de prielnic pentru activitatea bancilor derulata pe segmentul serviciilor de Internet Banking. Aproape toate institutiile de credit ce au facut obiectul studiului de piata "Top banci pe Internet Banking in 2011" au consemnat cresteri importante in domeniul de profil, confirmand faptul ca operatiunile bancare efectuate din fata calculatorului nu mai sunt o necunoscuta pentru romani.
Analiza "Top banci pe Internet Banking in 2011" prezinta amanunte despre evolutia portofoliilor de profil a 17 banci autohtone: BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, Alpha Bank, Bancpost, ING Bank, Banca Romaneasca, Garanti Bank, Libra Bank, Romanian International Bank, Banca Comerciala Carpatica, Millennium Bank, OTP Bank, ProCredit Bank si Bank of Cyprus.

Cercetarea contine detalii privind numarul total de clienti si defalcat persoane fizice/persoane juridice raportat de cele 17 institutii de credit, evolutia numarului de tranzactii si a valorii tranzactiilor efectuate defalcat persoane fizice/persoane juridice in 2011 fata de 2010 si prezentarea detaliata a activitatii din 2011 bancilor ce au facut obiectul analizei. 1. Prezentare Internet Banking, ne asigura acces rapid si sigur, prin intermediul Internet-ului, la conturile proprii, oferind, in acelasi timp, si posibilitatea de a realiza cea mai diversificata gama de operatiuni bancare.

Serviciul este disponibil 24 ore din 24, putand fi accesat de oriunde de pe lume, de pe orice computer conectat la Internet (care indeplineste criteriile tehnice minimale). Datorita faptului ca prin serviciul oferit de banca, ca client pot efectua tranzactii, este nevoie de o identificare securizata. Dupa semnarea contractului, fiecare client va primi un "token" care genereaza un set de 8 cifre. Algoritmul utilizat pentru generarea cifrelor este cunoscut doar de catre token si sistem, astfel identificarea fiind extrem de sigura.

In cazul in care avem doi utilizatori ai aceluiasi cont, iar fiecare utilizator are un card bancar (titularul si persoana imputernicita) la prima accesare, datorita faptului ca este acelasi cont cu acelasi IBAN, va fi acelasi Cod de Acces. Dupa prima utilizare, fiecare utilizator poate sa isi modifice codul de acces dupa dorinta. In concluzie, Codul de acces este legat de cardul bancar, nu de contul bancar. La prima logare in IVR sau pe Internet, sistemul va forta clientul sa schimbe Codul de Acces.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.