Valorificare potentialului turistic in Vatra Dornei - powerpoint

Trimis la data: 2016-12-11
Materia: Turism
Nivel: Liceu
Pagini: 31
Nota: 8.80 / 10
Downloads: 0
Autor: adrianpopa18
Dimensiune: 743kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pptx
Acorda si tu o nota acestui referat:
Acest document powerpoint contine 31 de pagini.

Existenta Dornei este atestata inca de pe vremea intemeierii statului Moldova, conform unei legende care leaga numele localitatii de o dragoste tragica a intemeietorului Dragos Voda. Acesta s-ar fi indragostit de pastorita localnica Dorina, pe care a ucis-o dintr-o greseala si, in amintirea ei, a decis ca apa langa care s-a petrecut drama sa poarte numele ei.
O explicatie stiintifica a toponimicului "Dorna" este greu de oferit. Dictionarul limbii romane editat de Academia Republicii Populare Romane in anul 1958, explica notiunea "dorna" prin bulboana sau vale cu apa. Slavii au numit asezarea mlastinoasa "dolina", romanii au numit-o "durnacum", iar la romani a ajuns "Dorina", care prin eliminarea vocalei "i" si prin rotacismul specific limbii romane, a devenit "Dorna".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.