Valorificarea potentialului turistic Targul-Mures

Trimis la data: 2009-05-26
Materia: Turism
Nivel: Liceu
Pagini: 40
Nota: 8.29 / 10
Downloads: 15
Autor: Nelly
Dimensiune: 1700kb
Voturi: 22
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Municipiul Tg-Mureş, este reşedinţa judeţului Mureş, străveche aşezare pe râul care ia dat numele, localitate la marginea dinspre munţi a câmpiei transilvane, loc al multor evenimente istorice, oraş al florilor şi al şcolilor, vestit şi pentru centrul său de o rară frumuseţe arhitecturală, azi importantă citadelă economică, ştiinţifică şi culturală a ţării, îşi oferă cu dărnicie ospitalitatea celui ce-i trece porţile spre a-i cerceta amintirile istorice, ori pentru a.i admira frumuseţile naturale, numeroase monumente ale iscusinţei şi hărniciei oamenilor săi.
Primăverile, verile sau toamnele încărcate de rod aprind prelungi reflexe solare pe acoperişurile mozaicate; originalele simetrii ca şi arabescurile clădirilor a căror arhitectură aminteşte de stilul Renaşterii italiene, de frumuseţea barocului francez, de sobrietatea şi monumentalitatea stilului gotic conferă oraşului farmecul specific burgurilor transilvane.

În vecinătatea lor, ori interferându-se cu ele, se înalţă semeţe construcţii moderne, a căror arhitectură inspiră forţă şi graţie, funcţionalitate şi confort, un înalt grad de tehnicitate, precum edificiul Teatrului Naţional, galeriile Luxor, hotelurile Grand, Continental, Concordia, Transilvania, Sala polivalentă, noul spital, ansamblul de locuinţe din Piaţa Teatrului, celelalte ansambluri ce îmbogăţesc şi înfrumuseţează, totodată, zestrea edilitară a vechiului şi mereu noului oraş transilvănean.

Situat la răspârtia unor căi de străveche şi intensă circulaţie ce-l legau de celelalte ţinuturi româneşti,într-o zonă de un pitoresc inedit, cu un relief colinar ale cărui livezi şi păduri sunt străbătute de văi largi şi domoale. Oraşul prezintă un interes deosebit pentru turism, sporind de la un an la altul numărul călătorilor din ţară şi din străinătate dornici să-l cunoască sau să-l revadă.

Patrimoniul turistic al municipiului Tg-Mureş, deosebit de variat şi de mare interes, se înscrie între cele mai atractive obiective ale domeniului din întreaga zonă centrală a Transilvaniei, între cele mai importante din ţară şi de rezonanţă internaţională.

De la obiective ale cadrului natural, amenajat sau neamenajat, la cele social-economice, istorice sau literare, de cultură şi artă, documente rare şi incunabule, vestigii arheologice sau monumente arhitecturale, întâlnim atracţii pentru cele mai diverse gusturi şi exigenţe ale turistului neavizat sau ale specialistului în diverse ramuri ale ştiinţei.

Arhive sau muzee, biblioteci sau instituţii de cultură şi artă, galerii de artă şi sculptură, multitudinea de specii floristice ale grădinii botanice sau reprezentanţi ai faunei de pe întregul glob –în grădina zoologică- stau la dispoziţia celor interesaţi, a oamenilor de ştiinţă, a cercetătorilor sau iubitorilor de frumos, a turistului dornic de cunoaştere.

Istoria de veacuri a oraşului de pe Mureş se împleteşte organic cu istoria şi viaţa întregii ţări, a întregului popor, Târgu-Mureşul constituind doar o filă între filele din care este durată patria noastră, o parte a măreţului potenţial şi domeniu turistic al României.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.