Valorificarea satului turistic vrancean pe principii durabile

Trimis la data: 2014-11-12
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 58
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: Robert_C
Dimensiune: 194kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ca industrie a serviciilor, turismul face parte din sectorul tertiar, fiind legat de productia ramurilor din sectorul primar si secundar ca un mare consumator al produselor industriei alimentare, textile, constructiilor de masini, agricultura etc.
Turismul, datorita importantei economice, sociale si politice a acestuia, a determinat elaborarea unor strategii de politica economica destinate sa introduca aceasta activitate printre mijloacele de actiune asupra comertului exterior, balantei de plati, fortei de munca, dezvoltarii in profil territorial.
Rolul si locul turismului se defineste prin activitatile componente - cazare, alimentatie publica, transport, agrement, tratament etc, considerate ca subsisteme, cu relatii interdependente in cadrul sistemului si cu determinari sau influente in alte sisteme.
Turismul se manifesta si ca un mijloc de diversificare a structurii economice nationale, prin crearea unor activitati proprii (industria de agreement) si amplificarea celor existente.

In tarile cu traditie turistica, prin dezvoltarea turismului se obtine un semnificativ spor de productie, cuantificat prin participarea turismului ce 5-10% la crearea PIB, proportie comparabila cu raportul unor ramuri de baza ca industria de automobile si agricultura.
Datorita faptului ca turismul actioneaza in directia introducerii in circuitul economic intern si international a conditiilor naturale, a patrimoniului cultural-istori, a realizarilor economice, acesta contribuie direct la dezvoltarea economica a unor localitati sau zone, stimuland dezvoltarea transportuirlor, a circulatiei mafurilor etc, creand totodata noi locuri de munca.

In acest sens, putem spune ca rezutatele obtinute din activitatea de turism duc nemijlocit la cresterea eficientei turismului atat la nivel national, cat si regional, sau respectiv, zona Malaia-Voineasa. Valcea a fost si va ramane un tinut neasemuit de pitoresc, iesit parca de sub penelul unui mare pictor.De la cronicile anonime, la insemnarile de calatorie ale unor drumeti straini, de la descrierile lui Grigore Alexandrescu din acel fermecator "Memorial...", pana la lucrarile lui Vlahuta si Geo Bogza, Valcea a fost mereu

si pretutindeni prezenta in constiinta colectiva, ca un taram plin de frumusete si farmec.Ospitalitatea este un termen general, asociat activitatii de turism.
Aceste aspecte naturale deosebite, alaturi de valorile cultural-antropice de o inestimabila valoare au contribuit si contribuie in egala masura la dezvoltarea turismului in zona. Toate acestea reprezinta tocmai ce am intentionat sa consemnez si sa tratez in aceasta lucrare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.