Vasco da Gama

Trimis la data: 2002-12-05
Materia: Istorie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 7.28 / 10
Downloads: 4419
Autor: Alice Dima
Dimensiune: 4kb
Voturi: 328
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Vasco da Gama un explorator si navigator portughez, a fost primul European care a ajuns în India prin rută maritimă. Vasco da Gama s-a născut în Sines, Abuntejo(Baixo Abutejo in prezent).În tinereţea sa a participat la războaiele împotriva Castiliei.Vasco da Gama
Vasco da Gama - Însărcinat de Manuel, regele Portugaliei, să ajungă în India pe cale maritimă, da Gama navigă din Lisabona cu patru nave,pe data de 9 Iulie 1497.În Noiembrie, a ocolit Capul Bunei Speranţe(ajuns pentru prima dată în 1488 de navigatorul portughez, Bartolemeo Diaz) şi a ancorat la Malindi pe coasta estică a Africii.Vasco da Gama

Vasco da Gama - Cu ajutorul comercianţilor din port, da Gama şi-a direcţionat cursul spre est iar pe 20 Mai 1498 a ajuns în Callcuta, pe coasta Malabar a Indiei. Din cauza ostilităţi comercianţilor musulmani, nu a putut stabili o bază portugheză comerciantă, el întorcându-se în Portugalia în 1499.

A fost primit cu laude, necompensat financiar, dar i s-a permis să folosească prefixul de “Dom” la numele său.Mai târziu da Gama a primit titlul de amiral al Indiei, a fost trimis să răzbune un masacru care s-a petrecut în Callcuta asupra unor navigatori portughezi.

Pe ruta spre Callcuta, i-a biruit pe locuitori şi l-a forţat pe rajă să facă pace.Suportând un prea mare spaţiu bogat, a plecat din India şi a navigat înapoi spre Portugalia în 1503.Timp de 20 ani nu a mai avut vreo activitate de navigaţie.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.