Vestea buna a Imparatiei

Trimis la data: 2005-02-20
Materia: Religie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 33
Nota: 7.92 / 10
Downloads: 494
Autor: Aurelia_banea
Dimensiune: 30kb
Voturi: 38
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Care este speranţa ta pentru viitor? Este ea o speranţă de a trăi puţini ani pe acest pământ şi de a găsi în aceşti puţini ani, bucurie şi fericire? Care este speranţa ta pentru o viaţă dincolo de moarte? Ce perspective vedem în general pentru omenire? Va fi distrus Pământul şi tot ce are viaţă, în definitiv, într-o catastrofă?Omenirea se găseşte în diferite părţi ale pământului şi va răspunde diferit la aceste întrebări. Sunt diferite religii şi multe şi diferite concepţii asupra acestor întrebări şi anume, cu privire la ce va aduce viitorul omenirii.
Care este speranţa ta pentru viitor? Este ea o speranţă de a trăi puţini ani pe acest pământ şi de a găsi în aceşti puţini ani, bucurie şi fericire? Care este speranţa ta pentru o viaţă dincolo de moarte? Ce perspective vedem în general pentru omenire? Va fi distrus Pământul şi tot ce are viaţă, în definitiv, într-o catastrofă?

Omenirea se găseşte în diferite părţi ale pământului şi va răspunde diferit la aceste întrebări. Sunt diferite religii şi multe şi diferite concepţii asupra acestor întrebări şi anume, cu privire la ce va aduce viitorul omenirii. Mulţi oameni au tras singuri concluzia cu privire la ce va fi în viitor. Dar desigur este mult mai important şi înţelept să dorim a avea o speranţă sigură despre viitor şi atunci a cerceta şi a găsi ceea ce a hotărât Atotputernicul Dumnezeu conform scopului Său cu creaturile Sale pentru omenire şi pământ.

Prin faptul că El a creat omul, este singurul care poate decide asupra sorţii noastre şi aceasta a şi făcut. Pentru oamenii care sunt plăcuţi Creatorului, există un viitor fericit şi acest viitor fericit a fost anunţat oamenilor printr-un Sol deosebit al Creatorului , şi anume Isus Hristos. Acest mesaj, El l-a numit „Vestea cea bună a Împărăţiei” (Matei 24:14).

Ce este această veste bună? Pentru a înţelege ceea ce înseamnă aceasta şi ce este Împărăţia şi cum ea va aduce omenirii binecuvântări, este necesar de a afla ceva despre scopurile lui Dumnezeu cu omenirea şi activitatea Lui. Această lămurire o găsim într-o carte numită „Biblia”. El, care a creat Soarele, Luna, stelele, Pământul şi tot ce este pe el, peşti, păsări şi alte animale, pomi, flori ba chiar şi omul, putea să facă şi o carte, fiindcă a fost scopul lui Dumnezeu, ca toată omenirea şi toată lumea să afle despre pregătirea Sa minunată, şi ca fiecare să poată cerceta individual, trebuia s-o facă aceasta în scris.

Singura carte prin care putem afla scopul lui Dumnezeu cu creaturile Sale şi pământul este „Biblia”, Cartea Sfântă pe care a păstrat-o Dumnezeu prin toate veacurile şi care este tradusă în sute de limbi. În această carte găsim răspunsurile la toate întrebările importante privitor la viaţa noastră aici pe pământ şi speranţa noastră pentru viitor.

Cine este Dumnezeu? Cum şi pentru ce a creat El omul? Pentru ce există răutate şi suferinţă pe pământ? Când se vor termina? Ce viitor are pământul şi omul şi ce este de făcut pentru a primi viaţă de la Dumnezeu? Toate acestea şi multe alte întrebări îşi găsesc răspunsul exact în Biblie, Cuvântul lui Dumnezeu prin care El singur ni se descoperă şi ne descoperă scopurile Sale (Ioan 17:17; 2Tim. 3:15-17). Să cercetăm deci cartea aceasta, ca să aflăm despre conţinutul ei.

5Este numai un singur Dumnezeu adevărat! El este Atotputernic, este Suprem, precum şi Creatorul cel care a făcut cerul şi Pământul, marea şi tot ce este în ele (Fap. Apost. 4:24). Toţi cei ce doresc viaţa chiar şi Întâiul Lui Fiu, Isus Hristos, trebuie să recunoască supremaţia Lui şi să-I fie supus (1Cor. 15:28). Dumnezeu este invizibil pentru ochii omeneşti şi nimeni nu L-a văzut vreodată (1Ioan 4:12). Deci, este nerezonabil dacă cineva îşi face un chip asemenea lui Dumnezeu ca să i se închine. Dumnezeu nu poate fi asemănat cu cineva, El este fără asemănare. Despre El scrie profetul: „Cu cine vreţi să-L asemănaţi pe Dumnezeu, şi cu ce asemănare îl veţi asemăna?” (Isaia 40:18, 25). El este izvorul vieţii şi ca atare trebuie să ridicăm privirile spre El, pentru a avea speranţă pentru viitor.
6Spre a se deosebi de mulţi dumnezei falşi cărora omenirea se închina, Dumnezeul Atotputernic are un Nume, acest Nume este Iehova; în Psalmii 83:18 stă scris despre El: „ca să cunoască că numai Tu, a cărui Nume este Iehova, Tu eşti Cel Prea Înalt pe tot pământul”. Ca să fie cineva un închinător adevărat, trebuie să-L cunoască cu Numele Său, „Iehova”.

ISUS HRISTOS

7Prima creaţiune care îi este supusă, este Fiul Său, care s-a coborât pe pământ şi a purtat numele „Isus”. Biblia ne arată că El a trăit înainte ca o fiinţă spirituală în cer, până ce a venit pe pământ. Atunci El a fost numit „Cuvântul”, ceea ce înseamnă că a fost purtătorul Cuvântului lui Dumnezeu înaintea tuturor creaturilor (Ioan 1:1; Col. 1:16; Apoc. 19:13).
8Isus şi Dumnezeu nu sunt una şi aceeaşi persoană, şi Isus nu este egal cu Dumnezeu. De aceea Isus însuşi spune despre Iehova, „Tatăl Meu este mai mare decât Mine” (Ioan 14:28). Isus a fost totdeauna supus Tatălui Său din cer şi este şi pe mai departe. El a fost totdeauna unit cu Dumnezeu în operele Sale, ale
dreptăţii sau una cu El, şi pentru că Ei au fost totdeauna în armonie, Isus a putut spune: „Eu şi Tatăl suntem una” (Ioan 10:30). Aceasta însă nu înseamnă că ar fi o singură persoană. Este ilogic a spune aceasta, pentru că, găsim mai târziu că Isus s-a rugat lui Dumnezeu cu următoarele cuvinte: „Tată, dacă este cu putinţă depărtează de la Mine paharul acesta, totuşi nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu” (Matei 26:39, compara cu Ioan 17:20-22).
9Isus este Cel dintâi şi Cel mai iubit Fiu al lui Dumnezeu. El este Regele Împărăţiei lui Dumnezeu, prin care va fi instaurată dreptatea şi pacea în Lumea Nouă. Pe când era pe pământ, a învăţat pe urmaşii Săi să se roage, să vină această Împărăţie şi să adreseze această rugăciune lui Dumnezeu: «să vă rugaţi astfel: „Tatăl nostru care eşti în ceruri, sfinţească-se Numele Tău, vină Împărăţia Ta, facă-se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ”». Până ce vom merge mai departe spre a vorbi pentru ce Isus a venit ca om pe pământ şi a murit şi pentru ce vestea despre Împărăţie este o veste atât de bună, să ne întoarcem la timpul când Dumnezeu a creat primul om în Eden.

PĂCAT, MOARTE ŞI SATAN

10La început, Dumnezeu a creat pe primul om şi pe prima femeie, numiţi Adam şi Eva. Ei au fost desăvârşiţi şi Dumnezeu i-a pus într-o parte a pământului numit „Eden”. El le-a dat porunca: „creşteţi şi înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l”. Ei trebuiau să stăpâneasca peste toate celelalte creaturi ale pământului (Geneza 1:27-31).
11Dacă vor fi ascultători şi credincioşi Creatorului, vor trăi veşnic în pace pe pământ şi vor poseda tot ce le-ar dori inima. Cu toate că erau perfecţi în ceea ce priveşte corpul şi gândirea lor, totuşi încă erau neîncercaţi şi Dumnezeu le dăduse ocazia ca supunerea lor să fie încercată. El a dat lui Adam porunca: „poţi să mănânci după plăcere din orice pom din gradină, dar din pomul cunoştinţei a binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca vei muri negreşit” (Geneza 2:16-17). S-au dovedit ei credincioşi în această încercare? Biblia ne arată că nu! în Geneza capitolul trei, este scris cum întâi Eva şi după aceea şi Adam nu s-au ţinut de această poruncă divină şi au mâncat din acest fruct interzis. Cine i-a înşelat? Biblia vorbeşte despre un şarpe, însă în dosul şarpelui trebuie să fi fost o putere invizibilă, supranaturală. Vom vedea, în curând, cine a fost această putere invizibilă.
12Dumnezeu spuse lui Adam cu privire la fructul pomului: „în ziua în care vei mânca, vei muri negreşit” (Geneza 2:17), deci, Dumnezeu pusese în vigoare această sentinţă. Întâi El a gonit pe Adam şi Eva din Grădina Edenului şi din ziua aceea au început să moară, şi la un timp hotărât au murit literalmente şi s-au întors în ţărâna din care au fost luaţi. Neascultarea faţă de Dumnezeu, rebeliunea contra poruncii lui Dumnezeu a adus moartea asupra lor şi, fiindcă toţi copii se născură numai după căderea în păcat, toţi au moştenit până în veacurile noastre păcat şi moarte: „de aceea cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, căci toţi au păcătuit" (Rom. 5:12). Nevăzutul care stătea în dosul şarpelui şi i-a condus la rebeliune contra lui Dumnezeu, a fost vinovat de moartea lor, el fiind un ucigaş. Isus a accentuat pe acest ucigaş, când a vorbit la complicii lui: „voi sunteţi din tatăl vostru Satan, şi voiţi să faceţi poftele tatălui vostru. El a fost un ucigaş de la început şi nu stătea în adevăr, fiindcă n-a fost adevăr în el. Ori de câte ori spune o minciună vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii” (Ioan 8:44). Prin urmare, Satan a fost puterea nevăzuta din dosul şarpelui,
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.