Viata si genotipul biofizic al modelului Om

Trimis la data: 2008-02-08 Materia: Biologie Nivel: Liceu Pagini: 24 Nota: / 10 Downloads: 1256
Autor: Sergiu Davidescu Dimensiune: 382kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In ipoteza noastra viata este rezultatul reactiunii vectoriale a unor corpusculi materiali specifici biomasei (pe care o vom mai denumi si masa biofizica corpusculara pentru ca o studiem numai din punct de vedere al biofizicii facand abstractie de reactiile biochimice care o guvernează), aflaţi într-un anumit mediu ca răspuns la acţiunea asupra lor a forţelor modelatoare ale cîmpului electromagnetic universal.

Din acest enunţ rezultă conform principiilor electrodinamicii că ne aflăm în cazul acţiunilor unor forţe electromagnetice exterioare asupra unor corpusculi materiali determinaţi biofizic pe care îi scoate din starea de echilibru inerţial şi îi modelează pe parcursul diviziunii celulare (prin similitudine cu pilitura de fier mişcată de un magnet spre exemplu).

Viaţa definită astfel nu mai poate fi considerată un fel de perpetum mobile inexplicabil ci este o stare de mişcare particulară a une biomase corpusculare inerţiale specifice sub acţiunea forţelor cîmpului electromagnetic universal, mişcare care în general se supune principiilor dinamicii, ale acţiunii şi reacţiunii forţelor.

Particularitatea acestei mişcări este aceia că trebuie să existe corpusculii materiali biofizici care să reacţioneze şi să se organizeze într-un anumit fel la acţiunea forţelor cîmpului electromagnetic universal care există şi va exista pretutindeni în spaţiul galactic.

Corpusculii materiali specifici biomasei au apărut în timpul a miliarde de ani de evoluţie lentă a substanţei materiale în substanţă precorpusculară la început sub acţiunea forţelor termodinamice, apoi pe măsura trecerii timpului, materia precorpusculară a evoluat şi sub acţiunea factorilor chimici, mecanici şi electromecanici în corpusculi materiali capabili să intre în rezonanţă cu cîmpurile electromagnetice existente în vecinătatea lor şi să execute anumite mişcări oscilatorii proprii sub acţiunea forţelor acestor cîmpuri.

Forţeţe cîmpurile electromagnetice existente în spaţiu au valori relativ mici şi pot scoate din starea de repaos relativ numai acei corpusculi materiali care sînt capabili să intre în rezonanţă cu ele, proprietate pe care acei corpusculi,regăsiţi pe o anumită treapata evoluţiei şi sub denumirea de cromozomi, au dobîndit-o pe parcursul miliardelor de ani de evoluţie. Deosebim astfel cămpuri electromagnetice cu origini, frecvenţe, lungimi de undă şi intensităţi foarte variate care sosesc în vecinătăţile noastre materiale de la distanţe foarte mari, stări materiale pe care nu reuşesc să le scoată din inerţie şi mai deosebim aici corpusculi materiali de dimensiuni relative foarte mici care sînt înconjuraţi de aceleaşi cîmpuri electromagnetice cu care interacţionează.

Dimensiunile factorilor electromagnetici, termodinamici, ondulatorii şi materiali care se intersectează şi acţionează pentru a exista viaţa pe pămînt sînt foarte variate, de la distanţe mai mici ca raza atomului de hidrogen pînă la ani lumină, de la temperaturi mergînd de la zero absolut şi ajungînd la sute de milioane de grade, de la frecveţe subunitare pînă la frecvenţe mai mari de ordinul teraherţilor, etc., un painjeniş de stări de existenţă şi de manifestari ale materiei organizate în timp şi spaţiu care sînt caracterizate prin aceia că la intersecţia lor pe pămînt oferă condiţiile de apariţie şi dezvoltare a vieţii, inclusiv şi ale omului.

Ipoteza noastră de lucru îşi propune să răspundă unor serii de întrebări referitoare la biomasa genotipului biofizic al omului capabilă să intre în rezonanţă cu forţele cîmpurilor electromagnetice existente la nivelul scoarţei terestre sub acţiunea cărora se naşte, trăieşte şi evoluează omul.

Pentru înţelegerea din punct de vedere fizic şi biofizic a acţiunii forţelor cîmpurilor electromagnetice de la nivelul scoarţei terestre asupra biomasei cromozomiale şi reacţia acesteia în urma căreia prin diviziunea celulară se dezvoltă fiinţele vii, în speţă şi omul, am introdus patru sisteme ipotetice de referinţă, ca în Referatul Nr.1, din care vom reaminti aici:

SF - Scara fundamentală în care câmpurile au frecvenţe de Nx1020 Hz, lungimi de undă de ordinul miliAngstromilor şi temperaturi specifice în jurul valorii de –273,15oC, adică minus zero grade absolut.
Sim - Scara infiniţilor mici cu frecvenţe de ordinul Teraherţilor cărora le corespund lungimi de undă de ordinul micronilor şi cu temperaturi specifice între –272,1oC temperatura de topire a heliului şi +3.500oC temperatura de topire a diamantului.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.