Violenta reflectata in mass-media

Trimis la data: 2013-09-30
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 7.57 / 10
Downloads: 0
Autor: cristinaelena13
Dimensiune: 60kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Stiintele comunicarii sunt parte integranta a stiintelor socio-umane si au luat nastere in interactiunea cu alte stiinte precum : sociologia, filosofia,psihologia etc.TERMENUL ,,MASS-MEDIA":folosirea termenului la plural si cu cratima desemneaza mijloacele de comunicare ce apartin epocii controlului autoritar si politic asupra informarii.Comunicarea in masa este un proces de comunicare la scara larga,unidirectionat,asimetric,impersonal,cu un continut standardizat.

Referate similare:

TIPURI MEDIA:
CARTEA:este unul dintre cele mai vechi produse media si este caracterizata prin posibilitatea de a face copii multiple,este un produs palpabil,cu toate aceste,insa,are o puternica dimensiune imateriala si este destinata utilizarii individuale.

ZIARUL:are aparitie frecventa si regulata,este un bun de larg consum avand cotinut informational.FILMUL:se bazeaza pe tehnologia audio-vizuala,este prezentat in public,are de regula o structura narativo-fictionala,caracter ideologic si international.RADIOUL SI TELEVIZIUNEA:se bucura de o audienta foarte mare,un continut audio-vizual,o tehnologie complexa care sta la baza lor,au un caracter public;functionarea lor este reglementata legal;continuturile transmise sunt foarte diverse;au caracter national,dar si international.

INTERNETUL SI MEDIA DIGITALE:se bazeaza pe computer,au caracter flexibil,potential interactiv,functii publice si private,sunt interconectabile si cu regularizare unica.O problema importanta o constituie credibilitatea,intrucat multe din informatiile postate s-au dovedit a fi false.Internetul prezinta si o problema de identitate,odata on-line nu mai conteaza statutul socio-economic si anumite complexe pot disparea.

Cartea,ziarul,radioul,filmul,televiziunea,internetul,rand pe rand au aparut,au inregistrat un moment de apogeu,apoi si-au ocupat locul printre ceea ce astazi numim mijloace de comunicare in masa;fiecare a stralucit si a ramas important.

DESPRE TELEVIZIUNE
Televiziunea ne introduce in intimitatea oamenilor,izolandu-ne de familie,de vecini,prieteni-deci de propria intimitate,Pe masura ce ea ne ajuta sa ne cunoastem,ea nu ne lasa ragazul sa cunoastem oamenii.Odata cu durata programelor TV,tinde in genere sa creasca si consumul lor,odata cu consumul acestor programe tinde in genere sa creasca si nevoia de televiziune.

Asemeni oricarui spectacol,televiziunea reprezinta fuziunea perpetua dintre real si imaginar.Fuziunea are loc ca o devenire reciproca:nu numai realitatea este convertita in imagine,dar si imaginea astfel creata capata tocmai in aceasta calitate propria sa realitate.

Televiziunea se defineste prin limbajul sau specific.Spre deosebire de limbajele care-i sunt accesibile(verbal-oral si verbal-scris,sonor,vizual-static)limbajul specific al televiziunii este imaginea vizuala cinetica transmisa la distanta.Acest limbaj are o semnificatie dubla:VIRTUALA:in sensul ca televiziunea poate transmite in principiu imaginea oricarui fenomen perceptibil cu ajutorul senzorilor sai tehnici.COERCITIVA:in sensul ca ea nu poate evita,de regula,exprimarea vizuala a mesajelor sale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.